Izvor:
12.11.2017 u 13:50
0

NEMANJA BJELICA: Trener Minesote traži da što više šutiram trojke!

Srpski košarkaš u timu Minesote Nemanja Bjelica je trenutno vodeći igrač NBA lige po procentu šuta za tri poena, što oduševljava njegovog trenera Tima Tibodoa.

Bjelica je od početka sezone šutnuo 27 puta za tri poena i 16 puta pogodio. I od njega se traži da i ubuduće "cepa mrežicu" kad god mu se ukaže prilika.

Ali, kada se odluči da napravi neki drugi potez, trener Tibodo poludi!

U dobrom sam ritmu i trener Tibodo želi da šutiram što više. Ponekad želim mnogo toga, pa kada spustim loptu u dribling tim, on pobesni – otkrio je Bjelica.

Upravo na odluci o šutu je Tibodo najviše insistirao, jer se ranije Nemanja po prijemu lopte odlučivao na dribling bez razmišljanja o dodavanju ili šutu.

Za Nemanju je važno da prvo pomisli na šut, pa tek onda o drugim opcijama, u zavisnosti od toga kako ga protivnik čuva. Ako vam priđu agresivno, krenite u drbling, ako su odaljeni onda šutnite – objašnjavao je Tibodo.

Statistika otkriva da je Bjelica svih 16 trojki pogodio posle asistencija saigrača.

Nemanja sada donosi veoma dobre odluke, kreće u dribling kada treba, šutira kada treba, pravi igru za druge – istakao je Tibodo.

Izvor: Informer
Foto: down to buck/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter