Izvor:
13.11.2017 u 14:20
0

ŠAMPION EVROPE PORAŽEN U TURSKOM PRVENSTVU: Meč obeležilo isključenje Veselog!

Košarkaši Fenerbahčea su poraženi od Darušafake sa 78:84 i doživeli su prvi neuspeh u turskom prvenstvu. Ipak, meč je obeležio Jan Veseli, koji je krajem prvog poluvremena isključen jer je udario protivničkog igrača.

Prštalo je u derbiju turskog prvenstva… Izabranici Željka Obradovića su u duel sa Darušafakom ušli kao favoriti jer do tog duela nisu doživeli nijedan poraz, no tu ulogu nisu uspeli da opravdaju.

Iako je tek početak prvenstva, igralo se kao da je plej-of u pitanju, pa se igrači obe ekipe nisu štedeli. Koliko je košarkašima Fenerbahčea i Darušafake stalo da pobede, videlo se u finišu prvog poluvremena, kada je Jan Veseli nasrnuo na protivničkog igrača.

Našao se sa njim u rvačkom zahvatu, nakon čega su obojica završila na zemlji, a onda je češki centar izgubio živce i udario je rivala. Zbog toga je isključen, pa je šampion Evrope do kraja morao da igra sa košarkašem manje.

Nije on jedini igrač Fenerbahčea koji nije završio meč, jer su zbog pet faulova završnicu sa klupe morali da gledaju Kostas Slukas i Luđi Datome.

Što se tiče same utakmice, Darušafaka je uspela da slavi u neizvesnoj završnici, i to zahvaljujući sjajnoj partiji Skotija Vilbekina, koji je sa dve neverovatne trojke srušio nade Fenerbahčea da može da ostane neporažen.

Amerikanac je bio i najefikasniji na meču sa 30 poena, a na drugoj strani najbolji su bili Vonamejker (22), Slukas (15) i Naneli (14).

Marko Gudurić nije igrao na ovom meču, pošto ga je Željko Obradović ostavio van tima zbog pravila o broju stranaca, dok se Nikola Kalinić i dalje oporavlja od povrede leđa.

Izvor: Blic
Foto: instagram/fbbasketbol

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter