Izvor:
05.07.2016 u 13:46
0

PORTORIKO JE PAO: Srbija u sredu igra protiv ANGOLE!

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je sinoć Portoriko sa 87:81(21:22, 20:9, 28:20, 18:30) u prvoj utakmici A grupe kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu.

Izabranici Aleksandra Ðorđevića su pred nešto manje od 14.000 gledalaca u beogradskoj Kombank areni, napravili prvi korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Srbija je veoma nervozno ušla u utakmicu, pa je Portoriko predvođen Džej-Džej Bareom i Anhel Kolonom vodio nakon prve deonice. U oba tima, po dva brza faula napravili su centri Peter Ramos i Miroslav Raduljica, dok je u srpskom timu Nikola Jokić bio najraspoloženiji za igru sa osam poena nakon prve četvrtine.

Kao što je u najavi utakmice rekao selektor Srbije Aleksandar Ðorđević, Portoriko je prikazao atipičnu igru sa mnogo brzih šuteva, u kojoj se domaća selekcija nije najbolje snalazila, sve do završnice druge deonice, u kojoj je poenima Bogdana Bogdanovića i Nikole Jokića Srbija stigla do prve dvocifrene i do tog momenta najveće prednosti (41:31).

U nastavku, Srbija je zaigrala znatno agresivnije u odbrani, a razigrao se Bogdan Bogdanović sa sedam vezanih poena, pa je sredinom treće deonice semafor pokazivao plus 20 za domaćina, koji je čuvao prednosti i na kraju ostvario prvu pobedu na turniru.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Nemanja Nedović sa 14, a po 12 poena su upisali Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević i Nikola Jokić. Kod Portorika, najbolji je bio Džon Holand sa 21poenom, dok su 10 poena ubacili Džej-Džej Barea, Kolon i Ramos.

Naredni meč Srbija će odigrati u sredu protiv Angole od 18 sati.

Tanjug
Foto: Twitter/ComiteOlimpico

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter