Izvor:
02.12.2017 u 15:56
0

SLAVNI KOŠARKAŠ JE IMAO STRAH OD NAŠEG NBA KRALJA: Plašio sam se Divca!

Na početku karijere bio sam prestravljen, ali nisam smeo to da pokažem. Odlučio sam da Vlada gledam pravo u oči dok ne spusti glavu, priseća se jedan od najboljih centara

Gorostasni centar Šakil O‘Nil godinama je bio strah i trepet za sve NBA centre, a malo je poznato da je na samom početku karijere on bio taj koji se najviše plašio, čak i Vlada Divca.

Čovek koji je osvojio četiri šampionske titule prisetio se svoje debitantske sezone, u kojoj je igrajući za Orlando pokazao da će biti jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Sada je prvi put priznao da je u svojim prvim mečevima na NBA parketu zapravo on bio prestravljen.

– Evo, ovo ću sada prvi put da kažem, bilo mi je strašno. Bio sam prestravljen jer sam, na primer, znao da moram da igram u Njujorku protiv Patrika Juinga i bilo mi je frka da se ne osramotim. Nisam hteo da se probudim i vidim u novinama „Juing 50, Šek 10“ ili „Juing razvalio Šeka“ – rekao je O‘Nil i dodao:

– Ma koliko god sam bio uplašen, rešio sam da to nikako ne pokazujem. Izabrao sam taktiku da protivnika gledam pravo u oči. Tako je bilo i sa Divcem, gledao sam ga dok on nije spustio glavu. Tada sam sebi rekao: Aha, imam te!

Rivalitet između Vlada i Šakila godinama je bivao sve ozbiljniji, a dosegao je vrhunac kada se Sakramento sa Lejkersima borio za titulu Zapadne konferencije, pa samim tim i za NBA finale. Divac i O‘Nil imali su mnogo nezaboravnih duela, srpski as je često uspevao da nadmudri grdosiju iz Los Anđelesa iako je bio fizički inferiorniji.

Izvor: Kurir
Foto: Twiter/FanSided College

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter