Izvor:
03.12.2017 u 03:38
0

DERBI PRIPAO PODGORIČANIMA: Budućnost pobedila Partizan u Beogradu (79:86)! (VIDEO)

Košarkaši Partizana izgubili su u Podgorici od Budućnosti sa 79:86 (20:24, 23:31, 26:16, 10:15) u derbi utakmici 10. kola regionalne ABA lige.

Budućnost je pre svojim navijačima u dvorani Morača uspela da izbegne drugi poraz u sezoni, iako je Partizan gotovo tokom celog meča imao rezultatski priključak i par situacija da dodje do preokreta.

Podgoričane je do pobede predvodio Nemanja Gordić sa 19 poena, pet asistencija i tri skoka, dok je Danilo Nikolić ubacio 16, a Kajl Gibson dodao je 13.

U ekipi Partizana najefikasniji bio je Patrik Miler sa 22 poena, a 14 je dodao Najdžel Vilijams Gos.

Budućnost je dobro poečla meč, već nakon uvodnih minuta imala je dvocifrenu prednost, da bi Partizan u finišu prve i serijom do 7:0 na početku druge četvrtine stigao do preokreta.

Podgoričani su uzvratili serijom 10:4 kojom su ponovo došli u vodjstvo koje do kraja susreta nisu ispuštali.

Imao je Partizan par situacija u drugom poluvremenu kada je prilazio na poen zaostatka, a čak i nekoliko napada da preokrene, ali ekipa Miroslava Nikolića u tome nije uspela, pa je Budućnost na kraju došla do novog trijumfa.

Budućnost je prva sa devet pobeda i jednim porazom, dok je Partizan četvrti

sa skorom od pet trijumfa iz 10 mečeva.

Trener Partizana Miroslav Nikolić je posle utakmice kazao:

"Najmanje smo iskoristili 14 dana pauze. Bar 10 dana smo imali 4-5 igrača na treningu i nismo mofli da se fizički spremimo. Pobedili su nas, možda i nezasluženo, na naše greške. Pokazali smo da kada smo kompletni možemo da igramo kvalitetnu košarku."

Košarkaš Partizana Vanja Marinković je rekao:

"Ušli smo čvrsto u meč, ali smo glupostima doveli Budućnost u situaciju da pobedi"

Izvor: Kurir
Foto: instagram/partizanbc

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter