Izvor:
20.12.2017 u 02:54
0

PRVAK EVROPE PREJAK ZA CRVENO-BELE: Željkov Fener prekinuo Zvezdin niz!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 13. kolu Evrolige od šampiona Evrope Fenerbahčea (82:56). Fenerbahče sada ima devet pobeda i četiri poraza, dok je Zvezda na skoru od pet trijumfa iz 13 utakmica.

Srpski i regionalni šampion dobro je počeo meč u Istanbulu, vodio je pa držao egal, ali je prvak Evrope u potpunosti preuzeo kontrolu u nastavku. Prednost od osam poena s poluvremena već do polovine treće deonice bila je duplirana, da bi ekipa Željka Obradovića do kraja susreta samo uvećavala vođstvo i potpuno zasluženo zabeležila novi trijumf.

Najistaknutiji u ekipi Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 15 poena, dok je Tejlor Ročesti dodao 9. Fener je do pobede predvodio Jan Veseli sa 15 poena i 8 skokova, dok su Bred Vonamejker i Luidji Datome ubacili po 13.

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević, uoči gostovanja kod šampiona Evrope, izjavio je da njegovu ekipu očekuje "najskuplja škola".

– Ekipa Fenerbahčea je odlično reagovala na poraz od Žalgirisa i zabeležila važnu pobedu u nedelju u derbiju turskog šampionata protiv Tofaša. Izvanredan tim koji predvodi Željko Obradović, čovek koga izuzetno poštujem, najuspešniji trener u istoriji Evrolige. Uz Olimpijakos i CSKA, naš protivnik je najveći kandidat za osvajanje titule. I pored toga što često ističemo da igramo bez optereć‡enja u Evroligi, idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu – rekao je Alimpijević

Vremena za analizu neće biti, jer crveno-beli već u sredu stižu u Beograd i onda dan kasnije dočekuju Panatinaikos (19), i tom utakmicom će zaključiti ciklus od četiri meča u samo sedam dana.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/EuroLeague‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter