Izvor:
11.01.2018 u 13:36
0

PRAVI TRENUTAK DA SE PREKINE CRNA TRADICIJA: Crvena Zvezda čeka na prvu pobedu nad Efesom u Istanbulu!

Košarkaši Crvene zvezde još čekaju na prvu pobedu nad Efesom u Istanbulu, ali s obzirom na to da je turski tim u očajnoj formi, ovaj momenat deluje kao pravi da se prekine crna tradicija.

Pred igračima srpskog i regionalnog šampiona su dani visokog napona. Dani u kojima bi pobedama mogla da reši mnoge probleme, kako u Evroligi tako i na Jadranu, ali i da sebi potpuno zakomplikuje situaciju na oba fronta. Prvi ispit je Efes.

I to u petak u Istanbulu (18.30), u “Sinan Erdem” areni. Tamo gde crveno-beli prethodna dva puta nisu uspeli da osete slast pobede. A nepunih 48 sati kasnije stiže i Cedevita, u borbi za vrh ABA lige.

Upravo zato je i duel sa Efesom od krucijalne važnosti! Da se igračima vrati samopouzdanje, ali i da se opet približi osmom mestu koje vodi u plej-of. S obzirom na to da je klub iz Istanbula u lošoj formi, Zvezda i te kako ima šta da napadne na Bosforu.

– Efes nema neku prednost domaćeg terena, zato je u gostima dobio Makabi i Barsu. Ali je moćna ekipa, sa jakim individualcima – poručuje trener našeg šampiona Dušan Alimpijević.

A, najveća enigma za crveno-bele uoči meča je Vladimir Štimac, odnosno njegov odnos sa trenerom Erginom Atamanom. Trenutno, bivši centar “orlova” je najkorisniji igrač Efesa. Sa 11,6 poena drugi najefikasniji, a sa 7,4 uhvaćenih lopti po meču i najbolji skakač ekipe.

Međutim, od dolaska turskog stručnjaka sredinom decembra – sve se promenilo. Štimac na poslednje dve utakmice u Turskoj nije ni dobio šansu, a u Evroligi je igrao svega 19 minuta i ubacio tek šest poena, što dovoljno govori da ga Ataman ne vidi u svojim planovima. A s obzirom na njegove igre, pa i onu u Beogradu u prvom delu sezone, to je svakako veliki plus za našeg šampiona.

– Štimac i Brajant Danston prave razliku pod košem, jer igraju s izuzetnom energijom. Rade mnoge stvari koje se ne vide kroz statistiku, izuzev poena i skokova. Pomažu saigračima i u skokovima koji nisu njihovi, igraju na fenomenalnom nivou, naročito Štimac. Moramo da obratimo pažnju na njega, daje veliku energiju – dodao je Alimpijević.

Izvor: Blic
Foto: Twitter/bigportal.ba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter