Izvor:
21.01.2018 u 03:27
0

VELIČKOVIĆ NOSIO PARTIZAN DO POBEDE: Pali Hrvati u Pioniru, nastavljena borba za plej-of ABA lige!

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu u 17. kolu ABA lige na svom parketu sa 80:69.

Novica Veličković je bio fenomenalan još jednom i bio je glavni razlog pobede crno-belih u hali "Aleksandar Nikolić". Kapiten Partizana je imao 23 poena uz 12 skokova, tri asistencije i šut iz igre 8/10.

Jedini koji je u Partizanu pored Veličkovića imao više od deset poena bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 13 i četiri asistencije.

Marko Tomas je bio najbolji u Ciboni sa 22 poena, 15 je dodao Žorić, a 12 Branislav Ratkovica.

Partizan je krenuo energično, a odbrana je bila angažovana. Crno-beli su poveli sa 7:0 već na startu da bi prve poene za goste ubacio Ratkovica dalekometnim hicem.

Cibona se trojkom Marka Tomasa približila, a Partizan je prilično lako ispustio sedam poena sa starta meča i tokom prve deonice se smenjivao u vođstvu sa Cibonom do 17:17.

Tome je doprineo izvanredan učinak Tomasa koji je za desetak minuta ubacio 12 poena a do poluvremena 15. Precizan je bio van linije 6.75 pa Partizanovi spoljni igrači nisu imali rešenja za njega.

Na drugoj strani je briljirao Novica Veličković koji igra neverovatno poslednjih nedelja. Dobro se pokazao u tim trenucima i novi igrač Bondža Si koji je imao i jedno atraktivno zakucavanje.

Veličković je do pauze imao 12 koševa, ali je poslednju reč pred poluvreme davao Luka Žorić koji je nekoliko minuta u finišu druge četvrtine vodio svoju ekipu do 43:40.

Žorić je u nastavku "nestao" i tek u poslednjoj četvrtini se priključio igri sa linije penala, Von je na drugoj strani često ostavljan sam i promašivao je otvorene šuteve.

Dve ekipe su igrale ujednačenu partiju i na "klackalici" sve do poslednje deonice. Bilinovac je sa zvukom sirene pogodio trojku koja bi pred poslednju četvrtinu donela Ciboni poen prednosti. Kako je vreme već isteklo kada je Bilinovac uputio šut, Partizan je u završnicu ušao sa +2, 61:59.

To kao da je malo pomoglo Veličkoviću i saigračima koji već u prvim minutima poslednje deonice dolaze do +5, a potom na pet minuta do kraja i do prve dvocifrene prednosti za crno-bele.

Gos je išao do koša, pogodio je a semafor je pokazivao 72:61 za Partizan. Cibona je u nastavku smanjila razliku, ali je Partizan imao kontrolu i uspešno priveo meč kraju za vrlo bitnu pobedu u borbi za plej-of ABA lige.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter