Izvor:
03.02.2018 u 04:56
0

ZVEZDA IZGUBILA U ŠPANIJI: Crveno-beli doživeli težak poraz od Baskonije, a plasman u TOP 8 sveli na minimum!

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Baskonije u Vitoriji meč 21. kola Evrolige – 103:84 (27:17, 26:23, 22:19, 28:25).

Srpskom šampionu ovo je 13. poraz, dok je španski predstavnik zabeležio desetu pobedu.

Zvezda se značajno udaljila od mesta u TOP 8, dok se Baskonija približila osmoplasiranom Makabiju (11-10)

Crvena zvezda je imala pet pobeda u šest mečeva sa Baskonijom, a onda je ove sezone doživela poraze u oba meča. Večerašnji neuspeh joj je prvi u Vitoriji posle tri trijumfa. Tim Dušana Alimpijevića je i večeras bila žestoko oslabljena neigranjem Pere Antića i Džejmsa Feldina.

Bobua je u meč ušao silovito, postigao je prvih devet poena za svoj tim, a posle šest minuta već je bio na 14 (na poluvremenu 16). Uskoro su mu se pridružili Garino i Džeing, a Voitman ih je "hranio" asistencijama. Zvezdina odbrana je u tim trenucima pucala po šavovima, pa je domaćin uvećavao prednost do "plus 17" u 14. minutu (38:21).

Na drugoj strani, razigran je bio Enis, koji je na poluvreme otišao sa 14 ubačenih poena. Zvezda je pokušavala da do odlaska na veliki odmor svede zaostatak na jednocifren, ali u tome nije uspela. Na poluvremenu je bilo 53:40.

Janković je na početku drugog poluvremena napravio drugu nesportsku, samim tim i isključujuću grešku, a u Zvezdinoj igri se ništa nije menjalo.

Baskonija je održavala veliku prednost, pa je ritam meča postao slabiji, a na obe strane se igralo opuštenije. Domaćin je tokom poslednje deonice dodatno uvećao "plus".

U 22. kolu Evrolige crveno-beli sledećeg petka dočekuju Armani, dok dan ranije Baskonija gostuje Panatinaikosu.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter