TRADICIJA ZA POŠTOVANJE: Poznati srpski košarkaši druže se sa decom iz hraniteljskih porodica u Nišu! (foto)

 

Tradiciju da se u vreme održavanja Kupa "Radivoja Koraća" u Nišu poznati srpski košarkaši druže sa decom iz hraniteljskih porodica i uruče im prigodne poklone, Košarkaški savez Srbije nastavio je i ove godine.

U delegaciji KSS koja je danas posetila Centar za porodični smeštaj i usvojenje nalazili su se Predrag Danilović, Dejan Tomašević i Nataša Kovačević.

Oni su sa decom i hraniteljima razgovarali o tome koliko je sport važan za mlade i kako su oni počeli da se bave košarkom.

 

 

Nataša Kovačević poručila je deci iz hraniteljskih porodica da život često "nije fer", ali da nada postoji i da je ona u svima nama.

"Ja sam primer da se svi u životu suočavamo sa nekim preprekama. Ti događaji nas čine drugačijim, ali time što smo drugačiji treba da se ponosimo", kazala je Kovačević.

Ona je podsetila dečake i devojčice iz hraniteljskih porodica, da je pre pet godina u saobraćajnoj nesreći ostala bez dela noge i to baš u vreme kada je potpisala svoj prvi veliki profesionalni košarkaški ugovor.

"Uz određenu dozu pozitivne energije, porodičnog i sportskog vaspitanja, pokazala sam da je sve moguće. Bavite se sportom, rekreativno ili profesionalno, bićete mnogo jači nego što ste bili", izjavila je Kovačević. 

Direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Violeta Blagojević rekla je da u hraniteljskim porodicama na području Nišavskog, Pirotskog, Topličkog i Jablaničkog okruga živi izmedju 650 i 750 dece.

"Svaka pažnja toj deci puno znači, a druženje sa sportistima je način da ih usmerimo ka sportu. Nisu nam važni vrhunski rezultati već da, uz pomoć sporta, postanu dobri ljudi", kazala je Blagojević.

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije u subotu je posetila Ustanovu za smeštaj dece i odraslih ometenih u razvoju "Mara".

 

 

Izvor: Kurir
Foto:  kss.rs, Twitter/valenciabasket

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Serija: Suze mojesestre
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:45 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live