Izvor:
18.02.2018 u 23:28
0

TRADICIJA ZA POŠTOVANJE: Poznati srpski košarkaši druže se sa decom iz hraniteljskih porodica u Nišu! (foto)

Tradiciju da se u vreme održavanja Kupa "Radivoja Koraća" u Nišu poznati srpski košarkaši druže sa decom iz hraniteljskih porodica i uruče im prigodne poklone, Košarkaški savez Srbije nastavio je i ove godine.

U delegaciji KSS koja je danas posetila Centar za porodični smeštaj i usvojenje nalazili su se Predrag Danilović, Dejan Tomašević i Nataša Kovačević.

Oni su sa decom i hraniteljima razgovarali o tome koliko je sport važan za mlade i kako su oni počeli da se bave košarkom.

Nataša Kovačević poručila je deci iz hraniteljskih porodica da život često "nije fer", ali da nada postoji i da je ona u svima nama.

"Ja sam primer da se svi u životu suočavamo sa nekim preprekama. Ti događaji nas čine drugačijim, ali time što smo drugačiji treba da se ponosimo", kazala je Kovačević.

Ona je podsetila dečake i devojčice iz hraniteljskih porodica, da je pre pet godina u saobraćajnoj nesreći ostala bez dela noge i to baš u vreme kada je potpisala svoj prvi veliki profesionalni košarkaški ugovor.

"Uz određenu dozu pozitivne energije, porodičnog i sportskog vaspitanja, pokazala sam da je sve moguće. Bavite se sportom, rekreativno ili profesionalno, bićete mnogo jači nego što ste bili", izjavila je Kovačević.

Direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Violeta Blagojević rekla je da u hraniteljskim porodicama na području Nišavskog, Pirotskog, Topličkog i Jablaničkog okruga živi izmedju 650 i 750 dece.

"Svaka pažnja toj deci puno znači, a druženje sa sportistima je način da ih usmerimo ka sportu. Nisu nam važni vrhunski rezultati već da, uz pomoć sporta, postanu dobri ljudi", kazala je Blagojević.

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije u subotu je posetila Ustanovu za smeštaj dece i odraslih ometenih u razvoju "Mara".

Izvor: Kurir
Foto: kss.rs, Twitter/valenciabasket

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter