Izvor:
21.03.2018 u 03:17
0

NESTALA I NADA: Zvezda porazom u Atini ostala bez četvrtfinala Evrolige!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su kao gosti od Panatinaikosa sa 91:71 u 27. kolu Evrolige.

Do ovog meča su izabranici Dušana Alimpijevića imali minimalnu šansu da se plasiraju u Top 8, i ona je dodatno umanjena. Makabi je izgubio od Fenerbahčea uz rekord Marka Gudurića ali ako Baskonija u petak savlada Bamberg, crveno-beli ostaju i bez teoretske mogućnosti da se nađu u doigravanju, jer bi imali tri pobede manje na tri kola do kraja i lošiji međusobni učinak od španskog tima.

Gostovanje u Atini bilo je usred serije od pet utakmica za 11 dana, od kojih su dve sa Mornarom bitnije od ostalih. Niz trijumfa je započet pobedom nad Valensijom prošlog četvrtka i nastavljen sa Mornarom na startu polufinalne serije plej-ofa ABA lige, ali je prekinut u prestonici Grčke.

Sledi okršaj sa Fenerom u četvrtak u Beogradu, pa drugi susret sa Baranima, ovaj put u gostima, u nedelju, i ako budu slavili košarkaši Zvezde, nastaviće odbranu regionalnog trona što je i primarni cilj ove sezone.

Zato duel sa PAO-om nije bio toliko važan, što nikako ne može da opravda baš loš početak meča. Crveno-beli su bili prilično konfuzni na obe strane terena, pa je domaćin za nešto više od tri minuta već stekao dvocifrenu prednost, koja je sredinom prve četvrtine iznosila čak plus 15 – 17:2.

Iako se srpski i regionalni šampion vratio u život, pogotovo u drugoj četvrtini, bilo je jasno da će vrlo teško parirati raspoloženom grčkom velikanu. Ta početna razlika u mnogome je odredila tok meča u hali "OAKA".

Posebno je Alen Omić razmrdao saigrače i prikazao jednu od najboljih partija od dolaska na Mali Kalemegdan. Zajedno sa Bjelicom i Feldinom, odnosno Ročestijem i Davidovcem, uspeo je da zapreti i primakne Zvezdu na svega minus četiri (36:32) u 17. minutu.

To je bilo dovoljno samo da se na predah ode sa jednocifrenom razlikom (47:38), ali je onda PAO u nastavku opet dodao gas.

Bio je to preslikan početak utakmice… Puleni Ćavija Paskvala su za tri minuta napravili seriju 10-2, otišli na plus 17, pred kraj treće deonice i na do tada maksimalnih 23 razlike, pa posle tih 77:54 gostima više nije bilo povratka.

Jesu se primakli na 80:68 u poslednjoj deonici, ali Zvezda nije mogla da spreči drugi ovosezonski poraz od istog rivala.

Izvor: Blic
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter