Izvor:
04.04.2018 u 21:24
0

Može li Zvezda do Evrolige ako Budućnost bude šampion ABA i kako? Dilema koja muči sve navijače!

Za titulu ABA lige, Crvena zvezda mora da pobedi Budućnost u tri meča, što će biti veliki izazov za crveno -bele. Budućnost je dva puta pobedila ove sezone, ali to ne mora ništa da znači, a plus Zvezda ima i prednost domaćeg terena.

Prva dva meča igraju se u ponedeljak i utorak 9. i 10. aprila u Beogradu, a zatim je sreda slobodna, pa se igra četvrtak i petak u Podgorici. Eventualna majstorica je u nedelju u Beogradu 15. aprila.

Međutim, Crvena zvezda prema nekim informacijama može u Evroligu i ako ne osvoji titulu. Naravno,svi u klubu su ubeđeni da će uzeti titulu, ali nije loše da vidimo kakve su opcije ako tako ne bude!

Izjava trenera Budućnosti Aleksandra Džikića posle plasmana u finale može da se čita između redova.

– Ima ljudi koji misle da novac ne igra ulogu u profesionalnom sportu, ali to nije istina u modernom sportu. Druga je priča to što se već znaju timovi koji će dobiti vajld-kard za Evroligu naredne sezone. To nema veze ni sa Budućnosti ni sa Cedevitom – rekao je Džikić.

Da li je Džikić kroz redove poručio da ni Budućnost ni Cedevita neće igrati Evroligu sledeće sezone ukoliko osvoje ABA ligu i da su sva mesta unapred rezervisana ili je jednostavno samo mislio da Evroliga neće razmatrati ova dva kluba ukoliko budu delili vajld-karte sledeće sezone, vreme će pokazati.

Druga varijanta je da ova dva kluba nemaju adekvatne dvorane za Evroligu pa se može desiti "Igokein scenario" iz 2013. godine

Međutim, predsednik Budućnosti Dragan Bokan je još ranije pričao da Budućnost ima želju i uslove da igra Evroligu.

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan je posle plasmana u finale istakao:

– Ovaj plasman ne znači da je poslednja stanica. Budućnost ove sezone ima najviše šansi, od postojanja ABA lige, da napadne titulu. Mogu da kažem da to niko nije očekivao ni uprava, ni igrači ni stručni štab. Sigurno nećemo biti epizodisti, već imamo kvalitet da ravnopravno igramo tu finalnu seriju – jasna je poruka Bokana.

Kako je cilj kluba već i premašen u Budućnost u finale ulazi bez ikakvog imperativa.

– Moramo sve uraditi maksimalno kada je finale u pitanju. Ne smemo da se opterećujemo time. Želim da verujem samo u dobru igru. Osvajanje bi bilo više od bilo kakvog uspeha.

U tom trenutku klub će se naći na raskrsnici (plasman u Evroligu) i moramo ga organizovati na mnogo višem nivou – ističe Bokan.

Ova poslednja izjava pomalo otkriva da se Budućnost nalazi na raskrsnici igranja Evrolige, s obzirom na to da nije jasno rekao da će igrati ako osvoje, jer je potrebna mnogo bolja organizacija nego do sada.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter