Izvor:
05.04.2018 u 14:20
0

ZVEZDA JE U STRAHU I PANICI! Budućnost odgovorila na saopštenje šampiona!

Košarkaški klub Budućnost odgovorio je saopštenjem Crvenoj zvezdi i poručio da su crveno-beli u strahu i panici pred finale plej-ofa ABA lige.

Zvezda je u sredu objavila saopštenje u kojem je poručila da je ogorčena na suđenje i da se komesar dodvorava Budućnosti.

Dan kasnije stigao je odgovor iz Podgorice.

Potpuno van dosadašnje prakse ABA lige, predsedništvo ABA zasedalo je sa predsednikom sudijske komisije i komesarom suđenja takmičenja, samo pet dana uoči početka finala ABA, duela Crvene zvezde i Budućnost Volija.

Ta činjenica, kao i pismo Crvene zvezde upućeno sportskom direktoru ABA Žarku Čabarkapi u kojem se kritikuje delegiranje sudija i optužuje Budućnost Voli da je vršila pritisak na komesara za delegiranje arbitara upućuju samo na jedno: Zvezda je u strahu i panici, pod velikim pritiskom da odbrani titulu ABA i obezbijedi mjesto u Evroligi.

Ne čudi nas sastanak predsedništva, verujemo da članovi predsedništva imaju redovnih tema, vezanih za funkcionisanje ABA lige, ali nas svakako zabrinjava činjenica da tom sastanku, koji, kako smo informisani od učesnika sastanka, nema dnevni red, prisustvuju i komesar suđenja i predsednik sudijske komisije.

Ovim vašim činom i organizovanjem sastanka kome prisustvuju i gospodin Rems i Jovanović, mišljenja smo da narušavate ne samo regularnost predstojećeg finala, već regularnost i integritet same ABA lige i autonomiju sudijskog odbora, što nas vraća na staze stare ABA lige. KK Budućnost Voli neće dozvoliti ovakve stvari.

S obzirom na to da se prva dva meča finala igraju u Beogradu, jasno je da je Zvezda pod velikim pritiskom da pobedi na svom terenu. Takođe, očigledno je da "naelektrisana" atmosfera u košarkaškoj javnosti pred finale odgovara evroligašu, kojem je potrebna podrška sa tribina, s obzirom da je u Evroligi ove sezone često igrao pred polupraznim tribinama. U takvoj situaciji, Zvezdi odgovara uloga žrtve, a Budućnost Voli očigledno smatra najtežim protivnikom u ABA finalima do sada – poruka je iz podgoričke Budućnosti.

Prvi meč finala ABA lige igraće se u ponedeljak 9. aprila.

Informer
Foto: Facebook/ KK Buducnost VOLI

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter