Izvor:
10.04.2018 u 13:14
0

PIONIR ZANEMEO: Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prvom meču finalne serije ABA lige od ekipe Budućnosti (80:76)!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prvom meču finalne serije ABA lige od ekipe Budućnosti (80:76).

Najefikasniji su u Budućnosti bili Ivanović sa 20 poena i Nemanja Gordić sa 17 poena. Zvezdu je predvodio Alen Omić sa 14 poena, a Tejlor Ročesti je ubacio 13 uz deset asistencija.

Zvezda je loše počela meč, jer su gosti poenima Nikolića i Gibsona poveli sa 4:0. U tom ritmu protekla je čitava prva četvrtina, u kojoj je tim trenera Aleksandra Džikića promašio samo jednu dvojku (posle koje je imao ofanzivni skok) i sve vreme bio u prednosti. Zvezda je dva puta zapretila. Feldin je u poslednjem minutu promašio šut za prvo vođstvo tima trenera Alimpoijevića, koje je na startu druge deonice trojkom doneo Enis.

Nešto manje efikasna bila je druga četvrtina! Zvezda je sačuva prednost do poluvremena, a interesantno je da su gosti uspeli da upišu poene u poslednjim napadima u obe četvrtine. Ono što je bilo primetno na kraju prvog poluvremena je da su centri Budućnosti Nikolić i Barović brzo napravili dve lične greške, pa je trener Džikić bio primoran da ih manje koristi. Solidnu partiju su u delu meča kada je Zvezda okrenula uz Enisa pružili Ročesti i Janković, kojima je sa druge strane parirao Nikola Ivanović.

Zvezda je bolje počela drugo polureme, zaustavila je napad Budućnosti i stekla osam poena prednosti 47:39. Tada je trener domaćih Dušan Alimpijević dobio teničku grešku, koja je vratila Podgoričane u meč, pa je posle 25. minuta igre bilo 49:48. Budućnost je posle trojki Popovića i Ivanovića pred poslednju četvrtinu vodila 63:57.

Budućnost je u 33. minutu posle trojke Lendrija postala prvi tim, koji je na startu finalne serije imao dvocifrenu prednost 71:61. Zvezda je tada uspela da smanji razliku, ali ne i da preokrene, pa su Podgoričani ostvarili prvi cilj, dobili su jedan od prva dva meča u Beogradu.

Naredna utakmica uigra se sutra od 18.30 u Beogradu.

Izvor: Kurir
Foto: instagram/crvenazvezdakk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter