Izvor:
26.04.2018 u 15:23
0

Cvetković: Zvezdi treba iskusniji trener od Alimpijevića!

Košarkašima Crvene zvezde potreban je mnogo iskusniji trener od Dušana Alimpijevića (32), kaže za Informer legenda crveno-belih Vladimir Cvetković

Ekipa s Malog Kalemegdana ove sezone je ostala bez trofeja u Kupu Radivoja Koraća i ABA ligi, samim tim i bez plasmana u Evroligu, a u utorak je poražena od čačanskog Borca (70:63) u Superligi Srbije.

Alimpijević je početkom sezone preuzeo tim nakon odlaska Dejana Radonjića, koji je sa crveno-belima tri godine zaredom osvajao ABA ligu i prvenstvo Srbije. Mladi stručnjak je pre toga vodio FMP, Spartak i Vojvodinu.

Prema Cvetkovićevim rečima, više je nego očigledno da Alimpijević nije još dovoljno sazreo da bi mogao da vodi ekipu sa šampionskim ambicijama.

– Zvezda je trenutno u blagoj krizi, ali verujem da će se izvući. Predsednik Nebojša Čović će to uspeti da sredi, izlazio je on i iz gorih situacija, pa tako će i iz ove. Objektivno, tim je slabiji nego ranije. Došao je relativno neiskusan trener i normalno da je došlo do pada, ali to nije ništa tragično – ističe Cvetković i dodaje:

– Međutim, ako pričamo o budućnosti, mislim da bi Zvezda trebalo da ima jačeg trenera. To im je neophodno. U svemu mora da bude jači, i po iskustvu, a i po rezultatima koje je ostvario u karijeri.

Poraz od čačanskog Borca pokazao je da Zvezda više ne može da bude sigurna ni u osvajanje domaćeg prvenstva. Cvetković ipak veruje da će se crveno-beli dokopati trona, uprkos svemu.

– Ne verujem da će titula prvaka Srbije biti dovedena u pitanje. Zvezda je mnogo bolja od svih ostalih ekipa, a kiks se desi svakom timu u svakom sportu. Nije to ništa strašno. Biće oni ponovo prvaci – poručuje Cvetković.

informer.rs
Foto: Dzudo klub Crvena zvezda/printscreen, telegraf/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter