Izvor:
27.04.2018 u 14:55
0

Srpskom košarkašu ističe ugovor sa Minesotom: Gde će Bjelica igrati naredne sezone?

Nemanja Bjelica, krilo Minesota Timbervulvsa, postao je po okončanju sezone ograničeno slobodan agent i postoji mogućnost da promeni sredinu u NBA ligi.

Srpskog reprezentativca su pre osam godina u drugoj rundi drafta izabrali Vašington Vizardsi, ali su ga nedugo zatim uključili u trejd sa Timbervulvsima.

Beli je ostao u Evropi i potpisao za Baskoniju, da bi posle tri sezone otišao u redove Fenerbahčea, odnosno 2015. kao MVP Evrolige odlučio da se oproba u najjačoj ligi sveta.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde potpisao je trogodišnji ugovor vredan 11.700.000 dolara, s tim da franšiza iz Miniapolisa ima mogućnost da ovog leta izjednači ponudu bilo kog kluba i tako zadrži Nemanju u timu.

"Skauti dva tima, koji će sledećeg leta imati prostora u seleri kepu, raspitivala su se o Nemanji. Njegovoj prošlosti, stavu, talentu…", kaže Džeri Zgoda, specijalizovani košarkaški novinar koji prati isključivo Minesotu.

Takođe, Zgoda u svom tekstu navodi da je Bjelica jedini igrač Timbervulvsa koji sa istim uspehom može da igra na obe strane terena, uz ocenu da bi morao da bude jedan od prioriteta uprave kluba ovog leta, ističući da u ligi nema previše igrača koji poseduju toliku svestranost u igri.

Nemanja, koji devetog maja ulazi u četvrtu deceniju života, iza sebe ima najbolju sezonu pošto je u gotovo svim statističkim kategorijama ostvario napredak.

Igrao je rekordnih 20,5 minuta po meču, beleživši za to vreme 6,8 poena. nešto više od četiri skoka, 1,3 asistencije i 0,7 ukradenih, pritom uz sjajne procente šuta – 46,1 odsto iz igre, a 41,5 van linije za tri poena.

b92.net
Foto: wikipedia, Twitter/Michael Rehome

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter