Izvor:
04.05.2018 u 15:00
0

Toronto ne zna kako sa Klivlendom: Džejms ponovo pokorio Kanadu! (VIDEO)

Klivlend Kavalirsi su i drugi put pobedili Toronto Reptorse 128:110 u Er Kanada centru i poveli sa 2-0 u polufinalnoj seriji istočne konferencije.

Lebron Džejms je još jednom bio najbolji igrač na terenu sa 43 poena (19/28) i 14 asistencija, a konačno je u plej-ofu bljesnuo i Kevin Lav sa 31 poenom i 11 skokova.

Džejms je u osmoj uzastopnoj pobedi nad Toronto Reptorsima i petoj na njihovom terenu doprineo sa još osam skokova, pa je u šali Toronto postao "Lebronto".

Demar Derozan je ubacio 24, Kajl Lauri 21, a Jonas Valančunas 16 koševa za indisponirane domaćine.

Reptorsi se nekako uvek i prethodnih sezona posle odličnog regularnog dela "izgube" u plej-ofu. Ove sezone su sa 59 pobeda postavili rekord franšize i otišli sa prvog mesta u plej-of, dok su se Kavalirsi propisno namučili sa Indijana Pejsersima u prvom kolu.

Iako su i po broju pobeda kod kuće držali rekord sa Hjustonom (34-7) to nije pomoglo da se u drugoj utakmici suprotstave Džejmsu i ekipi, premda su tokom prvog poluvremena imali i +9 (54:45).

Džej Ar Smit koji je i u prvoj utakmici pogodio nekoliko bitnih šuteva, drugo poluvreme je otvroio sa šest poena i pokrenuo seriju svog tima koju je sa 7/10 iz igre nastavio Džejms tokom treće deonice.

Kavsi su tada prelomili meč u svoju korist i u četvrtoj četvrtini "oduvali" Toronto do maksimalnih +23, pa su Reptorsi još jednom prokockali prednost domaćeg pre odlaska u Ohajo u kome se serija nastavlja u subotu.

Boston je na svom terenu pobedio Filadelfiju sa 108:103, iako je gubio i sa 22 poena razlike.

Teri Rozije sa 20 poena, devet asistencija i sedam skokova bio je najbolji pojedinac u Bostonu, a Džejson Tejtum sa 21 poenom najefikasniji.

Istakli su se i Markus Smart sa 19 i Al Horford sa 13 poena i 12 skokova, dok je najefikasniji u poraženom timu sa 23 bio Džej-Džej Redik.

b92.net
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter