Za košarkaški Final four više od 70 letova!

“Košarkaška groznica” oseća se i na Aerodrom Nikola Tesla Beograd, koji će tokom završnice najvećeg evropskog klupskog takmičenja u košarci opslužiti za sada ukupno više od 70 letova u vezi sa ovim takmičenjem.

V.d. generalni direktor Saša Vlaisavljević izjavio je da je Aerodrom Nikola Tesla Beograd spremno dočekao prve goste, igrače i rukovodstva sve četiri ekipe učesnice završnog turnira najvećeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi, koji su juče posebnim čarterima doputovali u Beograd.

Navijači i posetioci utakmica završnog turnira juče su počeli da dolaze u Beograd, a očekuje se znatan broj navijača svih klubova. Njihov broj će zavisiti i od plasmana klubova, ali prema svim pokazateljima najviše navijača će doputovati iz Turske kako bi bodrili istanbulski Fenerbahče, saopštio je Aerodrom Nikola Tesla.

Više od 2.600 putnika očekuje se samo u petak iz Istanbula, a očekuje se ukupno oko 8.000 putnika koji će samo avionima doputovati u Beograd kako bi bodrili svoj klub.

Tokom trajanja turnira, navijači i posetioci će u Beograd doputovati sa oko 40 posebnih čarter letova, kao i dodatnim letovima avio-kompanija koje redovno saobraćaju za Beograd (Pegasus Airlines 5, AtlasGlobal 3, Aegean Airlines 2 i Aeroflot 1 dodatni let), zatim redovnim letovima na kojim su neke avio-kompanije uvećale kapacitet letelica (Turkish Airlines će na 10 letova u vreme turnira koristiti širokotrupni Airbus A330, kapaciteta oko 300 putnika, a Aeroflot na 2 leta), a očekuje se i 20 letova privatnim i manjim putničkim avionima.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd će učiniti sve da prihvat velikog broja aviona i putnika teče uobičajeno profesionalno, kao i da svi koji budu doputovali povodom ovog velikog sportskog događaj već na prvom koraku osete tradicionalno gostoprimstvo srpske i košarkaške prestonice, navedeno je u saopštenju Aerodroma.
 

 

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost