Izvor:
31.05.2018 u 15:24
0

Spremite se za novo NBA finale: Klivlend i Golden Stejt kreću u borbu za titulu!

Repriza prošlogodišnjeg velikog NBA finala. I ne samo jedna. Četvrti put zaredom Golden stejt i Klivlend boriće se za šampionski prsten (2:1 za Voriorse). Finalna borba počinje u noći između četvrtka i petka, a prvi put od 1979. pobednici konferencija odlučeni su posle sedam utakmica: "ratnici" su bili bolji od Hjustona, dok su "konjanici" savladali Boston.

U prošlogodišnjem velikom finalu Voriorsi su lako izašli na kraj sa Kavsima (4:1), a i ove godine slove za favorita. Klivlend je izborio finale na krilima Lebrona Džejmsa, koji je u presudnom meču odigrao svih 48 minuta i zabeležio 35 poena, 15 skokova i devet asistencije. Da Džejms ne čini Klivlend, smatra i najbolji igrač Golden stejta.

– Mrzim te priče. Lebron je sjajan, igrao je neverovatano u plej-ofu, izborio je osmo uzastopno NBA finale. Ali, igraju i ostali igrači u tom timu – izjavio je Stef Kari. – Bore se i oni, od Džefa Grina, Tristana Tompsona do Džordža Hila i Džej-Ar Smita. Kavsi ne bi došli do finala bez njihovog doprinosa.

Iako u svom timu imaju tri najbolja šutera u ligi (Kari, Tompson, Durent), družina iz Ouklenda bila je i najbolji defanzivni tim.

– Igrati protiv Golden stejta četvrti put u finalu je neverovatan uspeh. Mislim da ljudi ne razumeju koliko je to teško – rekao je Tajron Lu, trener Klivlenda. – Kada nekoliko puta zaredom izboriš finale, regularna sezona postane dosadna. Golden stejt je dobro treniran tim, volim kako radi Stiv Ker.

Još jedna neverovatna sezona je iza Lebrona Džejmsa, najveće uzdanice ekipe iz Ohaja. Obarao je rekorde po broju ubačenih šuteva iz igre u plej-ofu, na sedam utakmica postigao je više od 40 poena, magiju je pokazao i u majstorici, a sve to dobiće još veći značaj ako osvoji drugi prsten sa Klivlendom.

– Imamo šansu da se borimo za titulu i to je najvažnije. Nije bitno kako će se priča završiti, da li ćemo osvojiti ili ne, izaći ćemo i igrati – jasan je Lebron Džejms.

Krilni igrač Golden stejta Drejmond Grin ističe da dobro poznaju rivala.

– Znamo sve o Kavsima i Lebronu Džejmsu. Držaćemo se svog plana, probaćemo da otežamo Lebronu igru maksimalno. Ovo je veliko finale i nije važno ko je protivnik – rekao je Grin.

novosti.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter