Izvor:
15.06.2018 u 08:34
0

Lebron ceni Jokića, postoje šanse da ode u Denver!

Lebron Džejms, najbolji košarkaš današnjice, mogao bi naredne sezone da nosi dres Denver Nagetsa, smatra nekadašnji NBA igrač Erl Bojkins.

Bojkins ističe da su šanse da se tako nešto desi 40 odsto i da sve zavisi od ugovora Nikole Jokića, koji ima opciju da potpiše novi ugovor.

"Lebron će razmatrati Denver kao opciju. On ceni Nikolu Jokića zašto je centar koji može da pogađa šuteve i veoma dobro dodaje", rekao je Bojkins.

Bojkins je u najjačoj ligi na svetu proveo 13 sezona i smatra da ukoliko Denver ponudi Jokiću novi ugovor, da onda šanse rastu da LBJ vidimo u Koloradu.

"Ukoliko Jokić dobije novi ugovor šanse da Lebron potpiše za njih su 35-40 odsto", smatra Bojkins.

Nagetsi imaju jednu od perspektivnijih ekipa zajedno sa Džamalom Marijem, Gerijem Herisom i Nikolom Jokićem. Međutim, Bojkins nije razmišljao o 'seleri kepu' jer ukoliko Denver da maksimum (146 miliona) Jokiću, neće im ostati mesta i za Džejmsa.

U tom slučaju Nagetsi bi morali da trejduju Keneta Farida (13 miliona), Vilsona Čendlera (12m) i Darela Artura (7,5m). Svoj trojici je ostala još jedna godina ugovora, međutim pitanje da li bi i to bilo dovoljno da se napravi mesto za Brona.

Od ostalih ugovora, Pol Milsep ima ogroman (31 milion godišnje) ali teško je zaočekivati da će se Denver tako lako rešiti iskusnog krilnog centra, koji je zbog povreda odigrao slabiju sezonu. Takođe i Mejson Plamli ima 14 miliona, ali on je zamena za Jokića.

Podsećamo, Jokić ima opciju ovog leta da potpiše petogodišnji ugovor vredan 146.000.000, međutim Denver može da odluči da mu ne ponudi sada produžetak saradnje, već da to urade narednog leta.

Tada bi Jokić postao neograničeno slobodan igrač i mogao bi da potpiše ugovor sa bilo kojom franšizom, dok ovog leta Denver može da izjednači ponudi bilo kojeg tima i da zadrži Nikolu.

Izvor: B92
Foto: Yotube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter