Izvor:
29.06.2018 u 08:18
0

Bitka za Mundobasket: Srbija gostuje Gruziji u Tbilisiju!

Košarkaši Srbije danas u Tbilisiju (17.00) igraju revanš meč kvalifikacija za SP 2019. u Kini sa selekcijom Gruzije, koju su ubedljivo nadigrali na našem terenu. Međutim, izabranici selektora Aleksandra Đorđevića ne očekuju da će i ovog puta da se prošetaju pored Gruzina, za koje važi pravilo da se fanatično bore pred svojom publikom.

To potvrđuje i Marko Simonović, kapiten "orlova"…

– Košarkaši Gruzije igraju srcem za svoju zemlju, veoma su borbeni i izvesno je da nam neće biti nimalo lako – kaže Simonović. – Imamo i mi svoje adute i, naravno, šansu za pobedu. Recept je u čvrstoj i brzoj igri zasnovanoj na dobroj odbrani.

Naš kapiten smatra da i pored nedovoljno vremena da se ekipa bolje pripremi i uigra za predstojeće izazove u kvalifikacijama, ne bi trebalo da bude većih problema.

– Tokom pauze je čak i teže pripremati se nego u sezoni, kada smo u punom ritmu. Svako od nas je sezonu završio u različito vreme, što je veoma nezgodno s obzirom na to da je potrebno dovesti košarkaše u optimalnu formu. Smatram da ni to ne bi trebalo da predstavlja problem, jer se dobro svi poznajemo, dugo smo u sistemu.

Vasilije Micić naglašava da je fokusiran na predstojeće izazove, najpre duel sa Gruzijom a potom i sa Nemačkom i da jednostavno nema vremena da se osvrće na dugu sezonu i umor. O današnjem rivalu govori u superlativu.

– Sjajno su igrali, posebno lane u Grčkoj kada su osvojili turnir. Dobra su ekipa, igraju lepu košarku i velike su patriote. Oni vole da igraju za svoju zemlju. Recimo, kod njih se stranac u ekipi ponaša kao da je domaći. Jednostavno, saigrači i ambijent ga prosto nateraju na to. Zaista su nezgodna ekipa, tim pre što igraju na svom terenu i što još nisu izgubili šanse za plasman. Predvodi ih odlični Šengelija, tu je Šermadini… Dobri su, nema šta. Za nas je ovo prilika da napravimo iznenađenje na strani, jer se svaki osvojen bod prenosi u sledeći krug.

Dilemu oko nastavka karijere, Vasilije Micić je rešio odmah po završetku sezone. Iz Žalgirisa je prešao u Efes.

– Rano sam doneo odluku kako bih se što pre pripremio za narednu sezonu. U Žalhirisu sam imao odličnu sezonu, posebno rezultatski, a smatram da sam spreman za nove izazove u karijeri i zato sam prihvatio ponudu Efesa – rekao je Micić.

novosti.rs
Foto: kss.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter