Izvor:
16.08.2016 u 18:45
0

PARTIZAN IPAK U LIGI ŠAMPIONA: Takmičiće se u NAJTEŽOJ GRUPI!

Još pre odluke KK Partizan da ne igra Evrokup, kako bi izbegao suspenziju od strane KSS-a po naredbi FIBA, Košarkaški savez Srbije je uspeo da kroz pregovore sa svetskom kućom košarke postigne da crno-beli naredne sezone igraju u FIBA Ligi šampiona.

KSS je Partizanu obezbedio na vreme da ga, ukoliko odustane od drugog po snazi Evroliginog takmičenja, čeka mesto u elitnom klupskom nadmetanju koje organizuje Međunarodna federacija košarkaških asocijacija (FIBA).

Partizan je istupio iz Evorkupa pre petka, kada je bio poslednji rok, ali je usled naknadnog ubacivanja u FIBA Ligu šampiona svrstan u najtežu grupu, kao i većina ekipa koje su to učinile. Crno-beli su zato u grupi u kojoj su AEK, Dinamo Sasari, Bešiktaš, Zelena gora, Oldenburg i Solnok.

FIBA je, poput Partizana, na isti način u svoje takmičenje uvrstila i AEK i Zelenu Goru, jer su i oni prvo izrazili želju da igraju Evrokup, a onda se predomislili. Svetska kuća košarke trenutno ima komunikaciju sa još nekoliko klubova koji bi da se prebace u Ligu šampiona, ali je u ovom trenutku potpuna nepoznanica šta će biti sa španskim ekipama.

Podsetimo, Košarkaški savez Srbije će, kao što je to bio slučaj i sa Mega Leksom, dati 50.000 evra Partizanu kao pomoć za učešće u FIBA Ligi šampiona.

Blic
Foto:Twitter/34sad_com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter