Izvor: Telegraf
12.01.2021 u 08:29
0

Atlanta slavila bez Bogdana: Korona preti zatvaranjem

Atlanta je morala da se pomiri sa činjenicom da će Bogdan Bogdanović morati da pauzira zbog povrede, ali je pronašla adekvatnu zamenu i način da ruitnsiki savlada Filadelfiju na svom terenu

Malo korona, a malo i povrede doveli su na do NBA noći koja nam je podarila sedam utakmica bez ijednog reprezentativca Srbije na terenu, ali uz jednog dobro poznatog „srpskog Izraelca“. Atlanta je bez povređenog Bogdana Bogdanovića savladala Filadelfiju 112:94, Nemanja Bjelica nije dobio minute za Sakramento, a Dalas sa Bobijem Marjanovićem je morao na hlađenje zbog novog korona udara.

Deni Avdija, sin legendarnog Zufera Avdije, poznat posle drafta i kao „srpski Izraelac“, ponovo je dobio priliku da u dresu Vašingtona pokaže šta zna. On je to donekle iskoristio, te imao udela u pobedi Vizardsa nad Finiksom 128:107.

Avdija je za nešto manje od 20 minuta ubeležio šest poena, pet skokova i jednu asistenciju. Najzaslužniji što je njegova ekipa slavila svakako je Bredli Bil, motor ekipe, koji je sa 34 poena, osam skokova i devet asistencij u revolveraškom obračunu bio za poen bolji od uzdanice Finiksa, Devina Bukera.

Atlanta je morala da se pomiri sa činjenicom da će Bogdan Bogdanović morati da pauzira zbog povrede, ali je pronašla adekvatnu zamenu i način da ruitnsiki savlada Filadelfiju na svom terenu.

Trej Jang je i pre dolaska Bogdana navikao da sam gura ekipu do pobede, pa je to i sada učinio sa 26 poena, tri skoka i osam asistencija, a značajan učinak imali su Gudvin i Hanter koji su ubacili po 15 poena. Kod gostiju, Žoel Embid je došao do dabl-dabl učinka sa 24 poena i 11 skokova.

Bobi Marjanović i Luka Dončić nisu mogli na teren jer ih je korona zaustavila da sa svojim Dalasom odmere snage protiv Nju Orleansa i već se od ponedeljka priča o pauzi.

PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNO! VUČIĆ OTKRIO MARIĆU: Ovim putevima ide Srbija u 2021. godini (FOTO)

Predsednik Portugalije De Souza (72) pozitivan na korona virus

BEKSTVO IZ ZATVORA: Robijaši napravili kanap od čaršava, čuvari ostali u šoku

U Sakramentu nije bilo tih problema, ali Nemanja Bjelica nije skidao trenerku. Srpski reprezentativac je presedeo na klupi susret, a njegovi Kingsi su u zanimljivoj završnici bili bolji od Indijane sa 127:122.

Jedina svetla balkanska tačka u noći između ponedeljka i utorka bio je Nikola Vučević koji je sa dabl-dablom bio najbolji u redovima Orlanda koji nije uspeo da isparira Milvokiju na svom terenu (121:99).

Vučević je bio najbolji strelac susreta sa 28 poena, a sakupio je i 13 skokova uz pet asistencija, dok je u pobedničkom taboru Janis Antetokumpo ubacio šest poena manje uz šest skokova i četiri asistencije.

Memfis je u gostima stigao do pobede protiv Klivlenda 101:91, Šarlot je bez problema potukao Njujork sa 109:88, dok je Portland napravio veliki preokret na svom terenu savladavši Toronto sa 112:111.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter