Izvor:
18.09.2018 u 07:54
0

Finiš prve faze Svetskog prvenstva: Srbi napadaju „zbornaju komandu“!

Sudar titana u Bariju. Snažna Srbija na moćnu Rusiju. Odbojkaši su u grupi C startovali protiv SAD (2:3), a večeras (20.30) protiv evropskog prvaka i pobednika Lige nacija stavljaju tačku na prvu fazu 19. Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj. Pobeda im donosi drugo mesto, koje za odlučujuću, drugu fazu šampionata vodi u grupu H u Varni. Izgube li biće treći i za treći deo prvenstva boriće se u grupi E u Milanu.

Nemanja Petrić i drugovi juče su bili slobodni i žestoko su trenirali u dvorani "Pinučo Kapurzo" u Đoji del Koleu, koja je od Barija udaljena 37 kilometara. Puleni Nikole Grbića posebno su se posvetili servisu, jer su svesni da velikog protivnika mogu da uzdrmaju samo agresivnom i napadačkom igrom od početka. Uostalom, Amerikanci su im prošle subote pokazali kako mogu da na pleća obore "baćuške".

– I pre šampionata znali smo da SAD i Rusija imaju ekipe za medalje i da igramo u veoma jakoj grupi. U subotu su nam Amerikanci pokazali jedini pravi recept kako da se igra protiv ovakvih Rusa, a to je da se napada iz svih oružja – naglašava selektor Nikola Grbić.

Rusi su uvek favoriti u dueli sa našom selekcijom. Ali, "orlovi" često znaju da nadmudre moćnog rivala, što su dokazali i nedavno u Ligi nacija, kada su u grupi u Sofiji slavili sa 3:2. Istina, tada evropski prvak nije igrao u najjačem sastavu…

– Moramo i psihološki da ih uzdrmamo, a da bismo to ostvarili moramo da budemo agresivni i da nas bude baš briga da li će oni da odigraju fenomenalno, jer imaju takve igrače da mogu svaku situaciju da reše. U slučaju da im se prepustiš i demorališeš se onda će da te zgaze – podvlači Grbić.

Naši dobro znaju da im samo strpljiva igra donosi šansu da pobede Ruse. Svesni su sve vreme moraju da im "dišu za vratom", kako bi se oni unervozili.

– Ako igraš sve vreme poen za poen i ako im "pokažeš zube", da ih se ne bojiš, i kada ih kao Amerikanci non-stop napadaš, počevši od servisa, imaš šansu u duelu sa njima – jasan je Grbić.

"Zbornaja komanda" sa kapitenom Grankinom, Muserskim, Mihajlovim, Kljukom, Volkovom i ostalima na terenu i fizički i tehnički deluje impresivno. Srećom, veoma jaki su Srbi, koji nikako ne smeju da srljaju.

– Da bismo ih uzdrmali moramo da igramo poen po poen i da svaki set učinimo neizvesnim. Ako oni u tim trenucima greše, daju nam poene ući ćemo u situaciju da možemo da ih pobedimo. Ali, ako se odlepe na tri, četiri poena biće veoma teško nadmudriti ih – podvlači Grbić.

Kapiten Nemanja Petrić ističe:

– Najviše nas raduje to što dolazimo do svoje prave igre. Rano je da se bavimo kalkulacijama, najvažnije je da odigramo najbolje što možemo protiv Rusije. Verovatno su najjači na svetu, ali i mi imamo svoje adute.

Srbi žive za velike utakmice. Derbi sa Rusijom je važan, ali ne i presudan u borbi za Top 6 u Torinu.

– Trudimo se da iz utakmice u utakmicu podižemo nivo naše igre. Protiv Australije smo odigrali najbolje do sada. Možemo još bolje, ali najvažnije je da smo doveli stvari na svoje mesto i to najviše zahvaljujući servisu. Nadam se da će nam on pomoći i protiv možda trenutno najjače reprezentacije na svetu, Rusije. Utakmica je veoma važna i zbog toga moramo da ih napadnemo od prve lopte – ističe bloker Marko Podraščanin.

novosti.rs
Foto: ossrb.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter