Izvor:
21.09.2018 u 08:06
0

Srbija protiv Francuske otvara drugi krug SP: Pobeda nad „trikolorima“ vodi dalje!

Odbojkaška reprezentacija Srbije danas utakmicom protiv Francuske u Varni počinje drugu fazu Svetskog prvenstva koje se održava u Italiji i Bugarskoj.

Tim Nikole Grbića preneo je 12 bodova i skor 4-1 iz Barija u Varnu, gde će mu rivali posle Francuske biti još Argentina i Poljska u borbi za mesto među šest najboljih.

"Svaki bod i pobeda izuzetno su važni, a ne merimo se samo s našom grupom, već i ostalim selekcijama. Protivnici su sve teži, dobro smo se pokazali, podižemo formu i nadam se da će se prava igra nastaviti", rekao je Grbić.

On je podsetio da Francuzi ne leže njegovoj selekciji poslednjih godina, ali da veruje da će se isprativiti skor.

"Ovog leta smo dva puta igrali protiv njih, i to egal. Nisu tako ubedljivi kao tokom Lige nacija i prošle godine… Ipak, kada dođu ovakve utakmice očekujem da će odigrati najbolju odbojku. Pobeda nad Francuskom približava nas plasmanu u sledeći krug".

Odbojkaš Marko Podraščanin dodaje da podatak od sedam godina bez trijumfa nad Francuskom u zvaničnim mečevima ne sme nikoga da optereti.

"Prijateljske utakmice smo jako dobro igrali, jednu smo pobedili, a jednu izgubili tesno. Odigrali smo dobro prvi deo turnira, a svakim mečom igramo sve bolje. Verujem da ćemo biti pravi protiv Francuske".

Njegov saigrač Marko Ivović ističe da je postojao i psihološki problem protiv Francuske.

"Sada smo se podigli moralno i podigli i samopouzdanje, to će nam značiti jer imamo negativan skor sa Francuzima. Nadam se da ćemo pokazati dobru igru u Varni i otići u narednu rundu", zaključio je Ivović.

Najbolje četiri reprezentacije iz isto toliko grupa ide u treću fazu, uz još dve drugoplasirane sa najviše bodova.

Utkamica između Srbije i Francuske igra se danas od 16 sati.

tanjug.rs
Foto: ossrb.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter