Izvor:
24.12.2018 u 13:55
0

ZBOG HAJDUKA JE 1991. NA MARAKANI DOBIO PESNICU U GLAVU! Preminuo legendarni hrvatski stručnjak kog je Dragiša Binić nokautirao u Beogradu! (VIDEO)

Legendarni trener Hajduka iz Splita, Stanko Poklepović, preminuo je u 80. godini života.

Čuveni šjor Špaco, kako su ga zvali, živeo je za splitski klub. Vodio je Hajduk u četiri navrata: 1984.-1986., 1991.-1993., 2010. i 2015.

U njegovom drugom mandatu, kada su splićani gostovali na Marakani Crvenoj zvezdi, bukvalno ga je nokautirao fudbaler crveno-belih Dragiša Binić.

Naime, 1991. godine Zvezda je dočekala Hajduk u prvenstvenom meču. Došlo je do koškanja na terenu, izbila je velika gužva u kojoj je Dragiša Binić udario Poklepovića pesnicom u glavu. Trener Hajduka je pao kao pokošen.

Ljudi su bili zatečeni, nije im bilo jasno zašto je Binić to učinio… Sam Siniša Mihajlović bio je šokiran potezom svog saigrača.

– Zašto si udario Poklepovića? Gde baš njega, pa čovek je dobar kao hleb – pitao je Mihajlović Binića.

– Ma, kakvog Poklepovića? Udario sam Skoblara jer nas je provocirao na utakmici na kojoj je Hajduk osvojio Kup – odgovorio mu je Binić.

Kad mu je Mihajlović rekao da to nije bio Skoblar, koji je već smenjen, već Poklepović, Binić je bio šokiran.

– Pa kako su ga smenili, a osvojio je Kup?

U dugoj karijeri osim Hajduka vodio je i RNK Split, Osijek, Budućnost iz Podgorice, Borac iz Banjaluke, Dubrovnik, radio je u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj, Iranu.

Bio je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske 1992. godine.

Sa Hajdukom je osvojio prvenstvo, Kup i Superkup, a sa Osijekom Kup.

Kurir
Foto: Youtube/Prontskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter