Izvor:
21.09.2016 u 13:58
0

ŠOKANTNA ISPOVEST ČAVIĆA: Zbog majice „Kosovo je Srbija“ Albanci su mi pravili incidente

Naš najbolji plivač svih vremena Milorad Čavić je već nekoliko godina u penziji, ali nije pao u zaborav. Njegovu bogatu karijeru su osim medalja obeležile i brojne neobične situacije.

Jedna od njih se desila na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu 2008. Godine. Tada je osvojio zlato na 50 metara delfin, ali se na ceremoniji dodele medalja pojavio u majici sa natpisom „Kosovo je Srbija“. Automatski je diskvalifikovan sa takmičenja.

Zadržao sam tu medalju. Nisu mi oduzeli ni medalju ni titulu, ali sam morao hitno da napustim Holandiju. Izbacili su me iz više razloga, ali najbitniji je bila bezbednost. Te iste godine, kao i naredne, bio sam u nekoliko situacija u kojima su Albanci dolazili na moja takmičenja i pravili ozbiljne incidente, kako meni, tako i takmičenju, generalno. Na plivačkim bazenima nema obezbeđenja kao na košarkaškim ili fudbalskim utakmicama. Negde u Italiji došla je grupa njihovih huligana sa zastavom Kosova i počeli su da me vređaju, prozivaju. Sada kada gledam na tu situaciju kada sam bio u toj majici, shvatam da sam ne samo sebe već i svoje kolege izložio opasnosti. Ja jesam to uradio srcem, i ne mogu da kažem da mi je krivo, ali bih danas to pametnije uradio, barem bih sačekao da osvojim zlato i u 100 metara delfin, što posle tog događaja nisam bio u prilici – rekao je Čavić.

Izvor: Blic
Foto: Youtube Printscreen/lemi bacje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter