Izvor:
01.03.2019 u 13:24
0

REPREZENTATIVAC UHVAĆEN NA DELU: Policija upala u smeštaj i zatekla Haukea sa iglom u venama!

Tokom akcije austrijske i nemačke policije, na Svetskom prvenstvu u nordijskom skijanju u Zefeldu, protiv doping mafije, jedan austrijski reprezentativac uhvaćen je na delu.

Policija je upala u smeštaj i zatekla Maksa Haukea sa iglom u venama prilikom nedozvoljene transfuzije krvi.

Na društvenim mrežama pojavio se kratak video snimak na kojem se vidi reprezentativac kako sedi sa iglom u ruci, a u pozadini se nalaze policajci.

Pošto je ustanovljeno da je snimak u mreže pustio policajac, on je smenjen sa ovog slučaja i razmatra se i mogućnost pokretanja istrage zbog odavanja službene tajne.

Inače, Hauke i drugi austrijski reprezentativac koji su tokom akcije uhapšeni pušteni su ponovo na slobodu.

Oni su, kao i jedan kazahstanski reprezentativac priznali doping sopstvenom krvlju.

Tokom saslušanja, kako tvrde mediji, oni su dali sveobuhvatnu izjavu i o pozadini doping skandala.

Dva dalja skijaša, estonski reprezentativci, kao i dva saradnika nemačkog lekara Marka Šmita, koji je osumnjičen da stoji iza doping afere, nalaze se i dalje u pritvoru.

Austrijskim reprezentativcima preti zatvorska kazna do tri godine, jer se sumnjiče za prevaru na jednom sportskom takmičenju uz korišćenje zabranjenih metoda dopinga.

Pored toga njima preti i da izgube posao, jer su polaznici policijske škole.

Izvor: Tanjug
Foto: Max Hauke/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter