Izvor:
04.10.2016 u 15:18
0

PREDSEDNIČKI IZBORI: Vratićemo rukomet sa margina

Za srpski rukomet naredni ponedeljak mogao bi biti dan odluke. Tada bi konačno trebao da bude izabran predsednik RSS. Borba za rukometni presto između Božidara Đurkovića i Milana Đukića, koja je prekinuta pre dve nedelje se nastavlja. Kako i da li će se završiti desetog oktobra videćemo.

Prvi čovek saveza postaće onaj ko bude imao apsolutnu većinu za šta je potreban 41 glas od 80 delegata.

Srpski rukomet se od 2012. gidine nalazi na nizbrdici. U trenutku kada se činilo da će nas osvojene medalje vratiti u svetski vrh usledio je slom. Reprezentativne selekcije ne uspevaju da izbore plasman na velika takmičenja, klubovi više nego slabi. Nema pravog sistema a samim tim ni rezultata.

Situacija je previše ozbiljna to ističu i predsednički kandidati, ali smatraju da imaju program koji će oporaviti ovaj trofejni sport. Oba kandidata vode žestoku kampanju kako bi pridobili dovljan broj glasova. U rukometnim krugovima smatraju da ovoga puta Đurković ima blagu prednost.

Evidentno je da se rukomet nalazi u krizi poslednjih godina. Sada smo na prekretnici i treba da izvršimo značajne promene u suprotnom neće biti dobro. Ukoliko se nešto ne primeni mnogo ćemo izgubiti. Imam želju i volju da rukomet vratim na pravi put – kaže Božodar Đurković još uvek aktuelni gemeralni sekretar saveza.

Milan Đukić smatra da još uvek ima nade za spas srpskog rukometa.

Imam iskustvo i znanje da rukomet vratimo gde mu je mesto. Od Vojvodine sam sa saradnicima napravili stabilan klub takav sistemželim da uspostavim u savezu. Rukomet sa margina treba vratiti u centar sportskih dešavanja.

Programi oba kandidata imaju osnovni cilj. Učešće reprezentativnih selekcija na Olimpijskim igrama u Tokiju. Stalno učešće na evropskim i svetskim prvenstvima. Oporavak klubova i povratak bivših istaknutih rukometaša na funkcije u savezu.

Happy.tv

Foto: Facebook/Rukometna reprezentacija Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter