Izvor:
29.05.2019 u 19:37
0

SRAMNA IZJAVA PREDSEDNIAKA UEFA: „Naša pravila nalažu timovima da moraju da prihvate da igraju protiv reprezentacije Kosova!“

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je u Bakuu izjavio da će sve države članice UEFA morati da ugoste reprezentaciju takozvanog Kosovo.

Naša pravila nalažu svim timovima da moraju da prihvate da igraju protiv reprezentacije ili klubova sa Kosova, ako žrebom tako bude određeno, kako na njihovoj teritoriji, tako i na teritoriji Kosova – rekao je Čeferin.

Ovakva odluka bi trebalo da se odnosi na pojedine države koje nisu priznale državnost samoproglašene države.

Novo pravilo nije posebno odredilo šta će se dogoditi ukoliko se takozvano Kosovo bude plasiralo na Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje će se, između ostalih, igrati i u Španiji, koja ih ne priznaje.

Države domaćini tog takmičenja će biti i Azerbejdžan, Rumunija i Rusija, koje imaju stav istovetan španskom.

Španija je izdvojena iz te grupe pošto je apostrofirana kao uzrok za takvu odluku, pošto je odbila da ugosti kosovsku reprezentaciju za igrače mlađe od 17 godina u februaru ove godine, zbog čega su mečevi cele kvalifikacione grupe iz Španije “preseljeni“ u blizinu Niona, gde se nalazi sedište UEFA.

Izvor: Srbija danas
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter