Izvor:
22.06.2019 u 07:18
0

POBEDA SAVIĆEVOG TIMA: Nakon pobede nad Kanadom, polufinale Svetske lige!

Vaterpolo reprezentacija Srbije na bazenu na Tašmajdanu pobedila je Kanadu sa 20:5 i plasirala se u polufinale završnog turnira Svetske lige.

Izabranici selektora Dejana Savića imaju stopostotan učinak na turniru, ovo im je bila četvrta pobeda i kao protiv Kazahstana u petak, veoma ubedljiva.

Srbija je prvo u okviru grupe pobedila Australiju sa 12:8, potom Hrvatsku sa 11:10 i konačno Kazahstan sa ubedljivih 20:6, da bi u prvom meču eliminacija "torpedovali" brod Kanade.

Tako će se "Delfini" u polufinalu završnog turnira u subotu od 15 časova sastati sa Australijom, koja je ranije tokom dana iznenadila favorizovane Mađare pobedom od 16:15 i to posle izvođenja peteraca.

U drugom polufinalu od 16.45 igraće Hrvatska i Španija.

Šta reći nego da je ovo za izabranike Dejana Saviće i najbolji svetski tim bio lakši trening meč. Osim na početku, kada su uspeli dva puta da izjednače rezultat, Kanađani nijednog momenta nisu bili pretnja za naš tim.

Bilo je pitanje samo kakav će biti rezultat na kraju, ko će biti najefikasniji, najraspucaniji…

Da će Srbija lako doći do pobede bilo je jasno već posle početnih osam minuta kada je bilo 5:2, da bi do poluvremena ta prednost samo rasla i stigla do velikih 11:4.

Kanađani nisu bili ništa bolji ni u nastavku, kao da su istakli belu zastavicu, odbrana im je bila veoma slaba, a naši momci šuterski raspoloženi.

Na kraju velikih 15 golova viška i 20:5. Najefikasniji u našem timu bili su Mandić i Filipović sa po tri gola, dok je Kanađanin D'Souza završio susret sa četiri pogotka.

Pobednik turnira će izboriti vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. i dobiti ček na 350.000 dolara.

Izvor: B92
Foto: waterpoloserbia.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter