Izvor:
20.10.2016 u 19:24
0

SRAMOTA SVETSKE ATLETSKE FEDERACIJE: Hrvati podržavaju srpsku šampionku

Odluke Evropske i svetske atletske federacije EAA i IAAF da ignorišu rezultate Sandre Perković i Ivane Španović, najboljih atletičarki iz Hrvatske i Srbije, naišle su na osudu u Hrvatskoj.

Sandra Perković je ove sezone osvojila sve što se može osvojiti u svojoj disciplini, bacanju diska. Perković je završila sezonu bez poraza, jer je osvojila olimpijsko zlato, evropsko zlato, a u Dijamantskoj ligi je slavila na svih sedam mitinga.

Stoga je neverovatna odluka Evropske atletske federacije EAA da Hrvaticu ne uvrsti u uži izbor za nagradu. Tu nepravdu je delimično ispravila svetska federacija IAAF, koja je Perkovićevu nominovala u kategoriji za najbolju atletičarku sveta.

– Sa sportskog stajališta neshvatljivo je da sportistkinja koja je ove godine osvojila titulu evropske šampionke po 4. put zaredom, po drugi put postala olimpijska pobednica i po peti put osvojila Dijamantsku ligu nije u užem krugu kandidatkinja za najbolju evropsku atletičarku – stoji u pismu Hrvatskog atletskog saveza..

Međutim, još veća nepravda je učinjena prema najboljoj srpskoj atletičarki Ivani Španović, koje nema ni u jednom od ova dva izbora.

Španovićeva je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, srebro na Svetskom prvenstvu, broznu na Olimpijskim igrama i bila je pobednica Dijamantske lige.

Kurir
Foto: Twitter/Mishoni54

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter