Izvor:
23.10.2016 u 18:54
0

OSVOJILI KUĆU SLAVNIH: Ovako su najpoznatija braća ušla u istoriju

Nikola Grbić (43) je novi član odbojkaške „Kuće slavnih”. U američkom gradiću Holioku, u državi Masačusets, jedan od najboljih odbojkaša sveta svih vremena, primljen je među besmrtne, kao član 31. klase.

Pored Nikole Grbića, prisustvovali su i ostali članovi 31. klase, Brazilac Emanuel Režo, odbojkaš na pesku, pa Amerikanke Danijela Skot-Aruda i Misti Mej-Trenor, kao i legendarni južnokorejski trener, Mak Bok Park.

Dan smo proveli kod gradonačelnika Holiouka i ostalih gradskih zvaničnika. Dobili smo specijalne plakete Grada i bilo je sve zaista lepo organizovano. Danas je drugi deo programa, dodela prstena i plakete u muzeju Kuće slavnih, a popodne i zvanična prezentacija nove klase pričao nam je juče Nikola Grbić, koji je u Americi u društvu brata Vladimira, prvog potpredsednika OSS i člana „Kuće slavnih” od 2011. godine.

Selektor muške seniorske reprezentacije Srbije, olimpijski šampion iz Sidneja, prvak Evrope iz 2001 i svetski vicešampion iz 1998, reprezentativnu karijeru završio je 2010, na šampionatu sveta u Italiji, kada je Srbija zauzela treće mesto.

Odigrao je 314. zvaničnih mečeva za seniorsku reprezentaciju naše zemlje, a ostvario je i pregršt uspeha u klubovima širom sveta. Karijeru je završio u Zenitu iz Kazanja, osvajanjem titule šampiona Rusije.

Sportski žurnal
Foto: Twitter/OlaPiskorska

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter