10°C

Beograd

SVETSKO PRVENSTVENO U VESLANJU: Milica Starović u finalu!

Milica Starović izborila je mesto u finalu jednoseda na 500 metara, na Svetskom prvenstvu u veslanju, u Segedinu.

Starovićeva je u svojoj kvalifkacionoj grupi ubedljivo trijumfovala pošto je stazu izveslala za 1 minut i 56.02 sekunde.

Starovićeva će se za medalju i mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju boriti u nedelju od 11 sati i 44 minuta.

Starovićeva je prethodno zauzela sedmo mesto u finalu K1-200.

Ženska posada četverca na 500 metara polufinalnu trku izveslala u vremenu 1 minut i 35.22 sekunde, što je bilo dovoljno za peto mesto. Plasman u borbu za medalje i olimpijske kvote izborile su po tri prvoplasirane ekipe u polufinalu.

Nikolini Moldovan, Milici Starović, Kristini Bedeč i Mariji Dostanić, poslednjeg dana šampionata u Segedinu preostaje još borba u B finalu, koje je na programu od 10 sati i 44 minuta.

Muški četverac na 500 metara u svojoj polufinalnoj grupi zauzeo je šesto mesto, pošto je kroz cilj prošao u vremenu 1 minut i 22.06 sekundi.

Stefan Vekić, Nebojša Grujić, Vladimir Torubarov i Marko Dragosavljević nisu uspeli da se izbore za prolaz u finale i šampionat će završiti u B finalu u nedelju od 10 sati i 38 minuta.

Olimpijski vicešampioni u dvosedu na 1000 metara, Marko Tomićević i Milenko Zorić nisu uspeli da se plasiraju u finale i da se bore za olimpijske norme za Tokio. Tomićević i Zorić su u svojoj polufinalnoj trci zauzeli 7. mesto pošto su stazu izveslali za 3 minuta i 30.80 sekundi.

S obzirom da su mesto u finalu iz polufinala mogle da izbore po tri prvoplasirane posade iz polufinala, Tomićević i Zorić će šampionat u Segedinu završiti u C finalu u nedelju od 11 sati i 4 minuta.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar