Izvor:
22.09.2019 u 14:48
0

FORMULA 1: Dvostruka pobeda Ferarija u Singapuru!

Trka Formule 1 vožena na stazi u Singapuru završena je pobedom Sebastijana Fetela iz Ferarija, ispred timskog kolege Šarla Leklera i mladog Maksa Ferstapena.

Sebastijan Fetel se posle dužeg vremena (poslednja pobeda u Belgiji 2018. godine) vratio na pobednički kolosek i slavio na noćnoj trci za VN Singapura.

On je trku počeo sa trećeg startnog mesta, iza Luisa Hamiltona i Šarla Leklera, koji je posle dve uzastopne pobede imao pol poziciju u Singapuru.

Ovu fantastičnu trkačku predstavu uživo je videlo 268.000 ljudi.

Hamilton je odmah na startu napao Šarla Leklera, ali se Lekler uspešno odbranio pošto je poznato koliko je teško napraviti obilaženje na stazi u Singapuru.

Naravno, nije svima trka počela ovako dobro. Karlos Sajnc je zaradio oštećenje desnog krila svog bolida i proveo je čak 70 sekundi u boksu u ranoj fazi trke. Danijel Rikardo se za to vreme probijao i došao do borbe za bodove već posle desetak krugova.

Iznenađenje za sve je bila taktika Ferarija koja je prvog u boks pozvala Sebastijana Fetela, a ne Šarla Leklera, koji se iz boksa vratio na poziciju 8 i na kraju završio kao drugoplasirani.

Hamilton je poslednji (od ove trojice) otišao u boks, pravio je razliku sve do 26. kruga kada pneumatici više nisu mogli da izdrže.

– Možda ovo nije najbolja razlika, ali je ovo sve što ove gume mogu – rekao je Hamilton pre odlaska na zamenu.

Hamilton je bio agresivan po povratku na pistu, ali ubrzo se zadesio incident kada se mladi Džordž Rasel zakucao u zid i vozilo bezbednosti je moralo da izađe iz garaže.

Imali smo još nekoliko incidenata do kraja, pa je vozilo bezbednosti moralo da izlazi, a u poslednjim krugovima smo videli pravu ludnicu. Hamilton je davao sve od sebe da se nađe na pobedničkom postolju, ali nije mogao da obiđe sjajnog Maksa Ferstapena.

Maks je čak od ekipe tražio više snage u svom bolidu za poslednji krug, ali to nije bilo moguće, međutim Maks je poziciju uspeo da odbrani i da se nađe na pobedničkom postolju.

Hamilton, Botas, Albon, Noris, Gasli, Hulkenberg i Đovinaci kompletiraju deset najbržih vozača, a ovaj spektakl u Singapuru biće zapamćen i po tome da se Mercedes nije našao na podijumu.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter