Izvor:
09.11.2016 u 17:31
0

Strahinja Milić, konačno broj jedan: Najbolje branim sa težinom od 120 kilograma!

Strahinja Milić, debitovao je za rukometnu reprezentaciju Srbije sa nepunih sedamaest godina, nakon dve godine pauze ponovo se vratio u državni tim.Nakon puno uspona i padova u karijeri, što zbog povreda, što zbog odrastanja, Džambo je u pravim godinama na pravom mestu i u pravoj formi. Čuvar mreže Vardara brani odlično, došlo je vreme da se to konačno oseti i u državnom timu.

Ponovo si u reprezentaciji kakvi su utisci nakon dve odigrane uakmice?

– Ostvaili smo izuzenarezultat u Poljskoj da bi onda sve to pokvarili porazom od Belorusije u Nišu. To stvarno nismo očekivali i zaista mi je krivo što smo razočarali naše navijače. Da smo pobedili bili bi na korak od plasmana na EP u Hrvatskoj. Ovako predstoji am velika borba grupa je izjednačena, ali verujem da imamo kvalitet da ostvarimo cilj. Utakmica u Gdanjsku je pokazala kao treba da igramo u nardnim mečevima – kaže Milić.i nastavlja

– Drago mi je što sam ponovo deo reprezentcije. Na sve što se dešavalo u prethodnom periodu gledam kao na veliku školu ha, ha. Sada sam stariji i iskusniji tako da sam spreman potpuo za nove izazove.

Debitovao si kod Cvetkovića još 2007.godine. Sada bi trebao da budeš okosnica tima i prvi golman?

– Verovatno je tako. Selektor ima poverenja u mene, ali i Cupara i Arsić su odlični golmani. Ko god bude branio mreža će biti dobro zaštićena.

Dugo si u Vardaru, koji ove godine ima velike ambicije?

– Imao odlčnu ekipu i želimo da napravimo bolje rezultate nego prošle godine. U Makedoniji smo dominantni napašćemo i SEHA ligu.

Da li je vreme za plasman na F4 Lige šampiona?

– Ne zavisi to samo od nas pokušaćemo da iznenadimo, ali zaista ima mnogo jakih rivala u grupi. Borićemo se pa šta bude.

Vlasnik kluba Simonsenko je sklon čestim promenma trenera?

– Uložio je veliki novacu klub stvorio sjajne uslove za rad tako da čim nema rezultata prvo posegne zapromenom trenra, a često i sam sedne na klupu i vodi tim.

Sredio si liniju u odličnoj si formi, sa kojom kilažom najbolje braniš?

– Između 120 i 125 kg. Trudiću se da ostanem u sadašnjoj formi ha, ha.

Vardar je prava legija stranaca. Najviše ima Srba?

– Pored mene tu su Abutović i Marsenić, zaim Šterbik. Družimo se kada imao vremena jer zbog gustog takmčarskog kalendara više smo u avionu na putovanjima. Uglavnom sve držimo pod kontrolom ha ha – zaključio je Milićj novi broj jedan rukometne reprezentacije Srbije.

Happy.rs
Foto: Balkanhandbal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter