8°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Kurir.rs

ORGANIZACIJA TEČE PO PLANU: Japan ne planira odlaganje Olimpijskih igara!

U jeku širenja koronavirusa u Japanu, na manje od pet meseci od početka Olimpijade u Tokiju, visoki zvaničnik tokijske kancelarije za pripremu letnjih Olimpijskih igara, Kacura Enijo, izjavio je novinaru Rojtersa, da "...Tokio nema plan B i neće biti ni najmanjih promena u vezi sa igrama".

Japan se godinama priprema za Olimpijske igre, uloženo je oko 12 milijardi američkih dolara, pa zvanični Tokio nastoji da razuveri svetsku javnost da bi Igre mogle biti otkazane ili delocirane zbog straha od širenja koronavirusa.

DELEGACIJA BEOGRADA NA ČELU SA VESIĆEM U SANKT PETERBURGU: Sestrinski gradovi za saradnju u ekonomiji, nauci i kulturi!

Iako u Kini, iz koje je virus krenuo, opada broj slučajeva novoobolelih, virus se očigledno brzo širi po svetu, pa je tako i u Japanu evidentirano 200 zaraženih i pet preminulih.

Predsednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta, Tomas Bah, podžao je juče stav Tokija, rekavši da je MOK "...potpuno posvećen" da se Olimpijske igre održe u skladu sa planom i rasporedom.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA MMF: Završen sastanak u predsedništvu!

U telefonskom intervjuu, Kacura Enijo je rekao da su organizatori svesni pretnje od koronavirusa, ali da ne nameravaju da odlože najavljeno održavanje Olimpijskih igara u terminu od 24. jula do 9. avgusta.

- Ne razmišljamo o drugom scenariju. Lično, nemam nikakvu dilemu o tom pitanju - bio je izričit Enijo.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti