25°C

Beograd

Photo: SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

Izvor: Kurir.rs

NEVIĐENO NA NAŠIM PROSTORIMA: Davor Štefanek kreće onlajn antidoping edukacija sportista i sportskih radnika

U vreme kada se sport u Republici Srbiji suočava sa velikim izazovima koji su nastali zbog pandemije korona virusom, Sportski savez Srbije i Antidoping agencija Republike Srbije potpisali su protokol o saradnji.

Zajedničkim snagama naglašen je značaj ove sfere u sportu i zato su preduzete konkretne korake. Sportski savez Srbije već dugi niz godina ima odličnu saradnju sa ADAS.

“Danas je potpisan protokol o saradnji SSS i ADAS i veoma nam je drago što smo ozvaničili već postojeću saradnju. Kao sportista znam koliko ADAS ulaže napora u edukaciju sportista i sportskih radnika. Kao predsednik Sportskog saveza Srbije zadovoljstvo je što možemo da udružimo snage i već u narednih par dana organizujemo online antidoping edukaciju, čime ćemo omogućiti našim članicama, sa posebnim akcentom na teritorijalne sportske saveza, da unaprede znanje svojih sportista u oblasti borbe protiv dopinga u sportu. Smatramo da je naša uloga u edukaciji sportista i sportskih radnika veoma važna i da je bitno da ovo vreme iskoristimo baš u ovakve svrhe”, rekao je predsednik SSS Davor Štefanek.

Direktorka ADAS dr Milica Vukašinović Vesić takođe se obratila ovim povodom

“Antidoping agencija Republike Srbije je razvila platformu za onlajn edukaciju sportista i sportskih radnika. Sportisti platformi pristupaju od svoje kuće čime je omogućeno da ni na koji način ne ugrožavaju svoje zdravlje. Ne oduzima mnogo vremena, a znanje koje će steći nakon ovog ‘treninga’ veoma je vredno. Zadovoljstvo je kada brzo i lako postignete dogovor kao što smo danas sa Sportskim savezom Srbije i verujem da će naša saradnja u narednom periodu biti još intenzivnija. Ovo je samo prvi u nizu projekata koje ćemo zajednički sprovesti”, rekla je Milica Vukašinović Vesić.

SAZNAJTE JOŠ

ISPOVEST TANJE SAVIĆ O MUŽU KOJI JOJ JE OTEO DECU: Jecala u suzama i OVO poručila! (VIDEO)

BOL I JAUCI ZA MLADIM ŽIVOTIMA: Supružnici UGUŠILI četvoro dece, tela pronađena u garaži kuće!

VESELO U VILI: Danas su svi ustali raspoloženi, a ovo je RAZLOG

Srbija sa četiri košarkašice u Evroligi, čeka se Vasić

GREBANJE ISPOD POVRŠINE: Evo šta se OTKRILO o novim učesnicima Parova, mnogo toga im je zajedničko, a on je UŠAO zbog jedne osobe iz vile!

Sportski savez Srbije snažno podstiče svoje članice da preporuče svim zainteresovanim učesnicima u sportu pohađanje ove onlajn edukacije koja je potpuno besplatna i biće dostupna svima putem linka.

“Sport pozitivno utiče na radnu etiku, razvoj poštovanja prema drugima, stvaranje prijateljstava, osećaj sreće i zadovoljstva i zdrav način života, a kroz sport se deca i omladina uče čistoj igri, timskom duhu i formiraju stavove i vrednosti za ceo život. Zato je neohopdno da obezbedimo da sport ostane čist, jer se borba protiv dopinga u sportu odnosi pre svega na zaštitu zdravlja sportiste a zatim i na pravo sportiste na fer plej”, rečeno je u Sportskom savezu Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar