Izvor:
26.02.2017 u 01:55
0

IVANINA DOMINACIJA NA BALKANIJADI: Maestralni skok Španovićeve za zlato i novi rekord!

Još jedno zlato za Srbiju, i ti na kakav način! Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je najsjajnije odličje na Balkanijadi u Beogradu skokom od 6.96 metara.

Ivana je zlatni skok ostvarila u trećoj seriji, mada je i posle prve bila najbolja. Tako još jednom pokazala da je bez premca na Balkanu i popravila je svoj rekord u dvorani za četiri centimetra.

Druga je bila Grkinja Haido Aleksuli skokom od 6.49 metara, a treća Milena Mitkova iz Bugarske (6.32).

Ivanina sjajna uvertira za Evropsko prvenstvo narednog vikenda…

– Prvi put ove godine trčim pun zalet i prilično sam zadovoljna kako je to sve izgledalo. Nisam se pripremala za ovo takmičenje, ali s obzirom na to da sam odradila par treninga na ovoj podlozi bilo mi je jasno kako sve to treba da izgleda – rekla je Ivana posle nastupa.

Prvu seriju je skočila 6.72, u drugoj sjajnih 6.89 što je bio najbolji rezultat na svetu u 2017. godini. Međutim, već u trećoj je prevazišla svoja prva dva skoka.

Potom je povukla očekivan potez – sigurna u sebe, odlučila je da ne skače u drugom krugu. S obzirom na dominaciju nije ni bilo potrebe.

Ranije tokom dana Elzan Bibić, Tamara Salaški i Amela Terzić su osvojili zlatno odličje, dok je Dušan Makević uzeo bronzu na 3.000 metara. Kao i Nikola Bursać na 1.500 metara i Milica Emini na 60 metara prepone.

telegraf.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter