Izvor:
09.05.2017 u 05:06
0

SRBIJA JE SPORTSKA SILA! Medalje osvojili veslači, rvači, karatisti!

Srbija – sportska sila. Bila i ostala. Da je tako, pokazao je vikend za nama, tokom kog je naša zemlja u dva dana osvojila osam evropskih i svetskih medalja u tri sporta.

Kristijan Fris postao je evropski šampion u rvanju, dok je olimpijski pobednik iz Rija Davor Štefanek ovog puta osvojio srebrno odličje na prvenstvu Starog kontinenta u Novom Sadu. Uspeh je juče ostvario i Aleksandar Maksimović osvajanjem bronze.

Karatistkinja Jovana Preković nova je šampionka Evrope u kategoriji do 61 kilograma, a zajedno s njom uspeh su ostvarili još Slobodan Bitević u kategoriji preko 84 kilograma i Sanja Cvrkota u disciplini ispod 68 kg osvajanjem bronzanih medalja na prvenstvu u Turskoj.

Posle njih, na podijum su izašli i veslači. Dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik osvojio je srebro na Svetskom kupu u Beogradu, a skifista Marko Marjanović bronzu.

Iako smo žarko želeli da osvojimo zlato pred domaćom publikom, i srebrna medalja na ovako jakom međunarodnom takmičenju je veliki uspeh. Prezadovoljni smo zbog toga. Uslovi na stazi bili su tvrdi, iznenadio nas je vetar, koji je, uprkos svim prognozama, promenio pravac neposredno pred početak trke. Vesla su ostala malčice skraćena, tako da nismo mogli da izvučemo svoj maksimum – izjavio je Miloš Vasić, koji se posle trke družio s mališanima na Adi.

Premijer Aleksandar Vučić i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić čestitali su našim sportistima.

Čestitam veslačima, karatistima i rvačima, kao i njihovim savezima na sjajnoj slici Srbije koju smo poslali prethodna dva dana – navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Osvajačima medalja čestitku je uputio i Sportski savez Srbije.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Vesti-online

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter