Izvor:
12.06.2016 u 14:42
0

HAMILTON I ROZBERG OPET NAJBOLJI: Britanac osvojio pol poziciju u trci za Veliku nagradu Kanade

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, startovaće sa prve pozicije u trci za Veliki nagradu Kanade, pošto je danas u kvalifikacijama ostvario najbrže vreme.

Hamilton je najbrži krug na stazi Žil Vilnev u kvalifikacijama odvezao za jedan minut, 12 sekundi i 812 hiljaditih delova sekunde.

Britancu je ovo peta "pol" pozicija na Velikoj nagradi Kanade, a ukupno 53. u karijeri.

Njemu će društvo u prvom startnom redu praviti klupski kolega i vodeći u generalnom plasmanu Nemac Niko Rozberg, koji je imao 62 stotinke sporije vreme.

Treće vreme u kvalifikacijama ostvario je Nemac Sebastijan Fetel iz Ferarija, a iza njega naći će se Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula.

Mladi Holanđanin Maks Ferštapen na sutrašnjoj trci startovaće s pete pozicije, dok će Kimi Raikonen iz Ferarija trku početi sa šestog mesta.

U prvih deset našli su se još Valteri Botas i Felipe Masa iz Vilijamsa, Niko Hilkenberg iz Fors Indije i vozač Meklarena Fernando Alonso.

Trka za Veliku nagradu Kanade na stazi Žil Vilnev startovaće u nedelju u 20.00.

Izvor: Beta
Foto: Facebook/Lewis Hamilton

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter