Izvor:
12.08.2017 u 14:41
0

OGLASILA SE IVANA ŠPANOVIĆ: „Nepravda! Znam da je zlato moje kad-tad!“

Malo posle ponoći, tek što se završio verovatno najbizarniji dan u njenoj karijeri, Ivana Španović se oglasila i imala je jasnu poruku na to što je ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu.

"Pod jedan – nepravda. Pod dva – iz Srbije. Znam da je zlato moje. Kad-tad", napisala je Španovićeva na "Tviteru" i jasno opisala kako se oseća posle SP u Londonu.

– Ovo je definitivno bilo takmičenja sa ishodom kakav nisam očekivala. Imala sam problema na zaletištu, najviše zbog vetra, falila su mi takmičenja koja nisam imala ove godine zbog povreda. Koliko god da mi je teško da priznam, ovo su normalne stvari u sportu i jednom je moralo da se desi. Da sam bila sposobna za medalju, bila sam. Da li za zlatnu, vi najbolje možete da procenite. Zahvalila bih se svima u Srbiji na ogromnoj podršci, ne samo danas, već i prethodnih nekoliko godina. Idemo dalje – poručila je Ivana Španović.

Odluka vrhovnih sudija jeste da je broj ostavio trag u pesku.

– Odmah po izlasku rezultata na semaforu videli smo da nešto nije u redu i momentalno smo uložili žalbu prema pravilima glavnom sudiji na disciplini i potom se uputili u sobu gde se radi video merenje.

Na tom snimku se ne vidi da je takmičarski broj ostavio trag, već samo da postoji distorizija pesku. Čak ni meriocima nije bilo jasno koja je početna tačka odakle treba izmeriti, jer je ta distorzija toliko minimalna, međutim morali su da odrede tačku za koju smo smatrali da je osnova za rezultat i tako smo dobili 6,91m – rekao je Ivanin trener Goran Obradović.

– Na tu odluku sudije, usledila je naša nova žalba ovog puta vrhovnim sudijama, koji su posle dugog većanja i pregleda video snimka podržali odluku glavnog sudije sa discipline iako čak ni oni nisu mogli da potvrde osnovu za polaznu tačku merenja. Odluka je donešena na osnovu pretpostavke.

Mi ne možemo da prihvatimo da je odluka donešena bez jasnog traga i vidljivog dokaza. Ni na jednom snimku se ne vidi trag broja u pesku. Jednostavno ne postoji otisak.

Nažalost, odluka vrhovnih sudija je konačna i na nju više nemamo prava žalbi. Ono što je konstatovano jeste da bi to bio pobednički skok – izjavio je trener Goran Obradović.

Inače po novim pravilima svetske atletske asocijacije takmičari u skoku dalj od sledeće godine će nositi takmičarski broj samo na grudima.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter