Izvor:
18.08.2017 u 16:18
0

Šok na 35. zasedanju FISU: Za prijem Kosova glasala i Rusija, protiv samo Španija!

Na 35. generalnoj skupštini FISU u Tajpeju za prijem tzv. Kosova glasale su 62 države, dve su bile protiv, a jedna uzdržana.

Pored naše delegacije, protiv su bili i Španci, dok su Makedonci bili uzdržani.

Šokantno je bilo to što su Rusija i Kina glasale za prijem tzv. Kosova.

Naša delegacija, na čelu sa Sinišom Jasnićem, predsednikom Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, bila je iznenađena, jer je predsednik FISU, Oleg Maticin, inače Rus, izneo argumente za prijem i na taj način direktno uticao na ishod odluke

Univerzijada u Kineskom Tajpehu počinje u subotu 19. avgusta, a predstavnici tzv. Kosova će imaže priliku da se takmiče.

Srpski sportisti uveliko stižu u Tajpej i naša ekipa je brojnija za 38 članova, jer su došli vaterpolisti i košarkaši. U petak u 10 sati, po lokalnom vremenu, je podizanje zastave Srbije u sportskom univerzitetskom selu.

kurir.rs
Foto: fisu.net

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter