Izvor:
07.10.2017 u 16:58
0

VN Japana: Hamilton na pol-poziciji, Fetel kreće drugi na stazi „Suzuka“!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton uspeo je da se domogne desete pol pozicije u 16. trci Formule 1 ove sezone vremenom 1:27.319 uoči trke za Veliku nagradu Japana.

On je na stazi "Suzuka" bio 0.3 sekunde brži od svog klupskog kolege Valterija Botasa, a Fetel je bio 0.47 sekundi sporiji od Hamiltona, ali će u prvom redu startovati pored njega zbog kazne Botasu. Botas je spušten zbog promena na menjaču. Četvrti i peti su u kvalifikacijama bili Danijel Rikardo i Maks Ferstapen.

Hamilton i Fetel će se boriti za pobedu sami pošto je i Fetelov klupski kolega iz Ferarija Kimi Raikonen kažnjen. Raikonen je dospeo do šestog mesta, a nakon nezgode tokom poslednjeg treninga i on će biti kažnjen.

U prvih deset su uspeli da tokom kvalifikacija uđu i Esteban Okon, Serhio Peres, Felipe Masa i Fernando Alonso.

b92.net
Foto: Twitter/Motor_MD

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter