Izvor:
30.10.2017 u 13:17
0

LUIS HAMILTON: Četvrti put u karijeri šampion sveta u Formuli 1!

Britanski vozač Luis Hamilton osvojio je titulu šampiona sveta u Formuli 1, četvrtu u karijeri, nakon što je sinoć osvojio deveto mesto na trci za Veliku nagradu Meksika.

Pobedio je Holanđanin Maks Ferštapen iz Red Bula, ali Hamilton slavi pošto je njegov glavni rival Nemac Sebastijan Fetel iz Ferarija, koji je imao pol poziciju, osvojio tek četvrto mesto i to tako što su njih dvojica na početku trke u borbi za poziciju sa Ferštapenom imali kontakt i morali odmah u boks.

Drugo mesto osvojio je Valteri Botas iz Mercesedesa, a treće Kimi Raikonen iz Ferarija.

Hamilton uoči poslednje dve trke ima nedostižnih 56 bodova prednosti i obezbedio je duplo slavlje Mercedesu jer su još prošle nedelje u Ostinu odbranili titulu među konstruktorima.

Britanski automobilista je prvu titulu osvojio 2008. godine, a sada se izjednačio sa Fetelom i Alenom Prostom, a više od njih imaju samo Huan Manuel Fanđo – pet i Mihael Šumaher – sedam.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter