NEDELJKO JOVANOVIĆ: Srbi braćo zapnite malo!

 

 

 Zaboravite Hrvate i bolni poraz na startu EP, budite jači od povreda, izvucite najbolje iz sebe i pobedite Švedsku, poruka je nekadašnjeg asa i reprezentativca naslednicima

 Bivši as srpskog rukometa Nedeljko Jovanović nije preterano iznenađen porazom svojih naslednika u dresu reprezentacije na otvaranju EP u Hrvatskoj, ali mu smeta izostanak bilo kakve reakcije u trenucima kada se konačni ishod duela s Hrvatima pretvara u totalnu katastrofu.


 Hrvati su trijumfovali rezultatom 32:22, pa našoj selekciji ostaje da u naredna dva kola protiv Švedske i Islanda izbori bar treću poziciju koja obezbeđuje plasman u drugi krug takmičenja, kada će se formirati dve grupe sa po šest ekipa.

- Bez obzira na to što je mnogo pogrešnih stvari uticalo da lice srpskog rukometa izgleda ovako kako se predstavilo u Splitu protiv Hrvatske, mislim da su sada neke odluke samo na igračima. Oni moraju da se zbiju, kako znaju i umeju da izvuku iz sebe najbolje što imaju kako bi izborili ostanak na EP. Sve drugo bilo bi veoma loše za naš sport - rekao je Jovanović

Tokom priprema Jovanović je u nekoliko navrata posetio reprezentaciju u Kovilovu.

- Žalosno je što smo s tolikom razlikom poraženi od Hrvata. Gledao sam ih u Kovilovu, mislim da mogu bolje. Protiv Hrvata mnogo toga nije funkcionisalo kako treba, pre svega odbrana, a onda i igra u napadu, gde nije bilo ni saradnje s krilima, ni učešća pivota u akcijama. Nenadić mora da podigne nivo svoje igre, takođe Šešum i mali Vujić - jasan je Neđa.

 

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost