Izvor:
18.01.2018 u 00:30
0

SLOVENCI ODLUČILI DA LI NAPUŠTAJU TAKMIČENJE: Ovo je epilog skandala na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj!(VIDEO)

Rukometni savez Slovenije (RZS) odlučio je da reprezentacija te zemlje nastavi takmičenje na Evropskom prvenstvu i da će igrati utakmicu trećeg kola Grupe C protiv Crne Gore.

Slovenačka delegacija zapretila je napuštanjem Evropskog prvenstva pošto je, po njihovom mišljenju, grubo oštećena u oba dosadašnja meča, u porazu od Makedonije i remiju protiv Nemačke. Posle utakmice protiv Nemačke, koja je okončana kontroverznom odlukom litvanskih sudija koji su dosudili sedmerac za Nemačku po isteku vremena, a posle 10-minutnog gledanja snimka, Slovenija je uložila žalbu na suđenje, ali je Evropska rukometna federacija (EHF) tu žalbu odbila.

RZS je potom najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu, a razmatrana je i mogućnost napuštanja šampionata Evrope.

Predsedništvo RZS-a je danas zaključilo da bi u slučaju demonstrativnog napuštanja takmičenja posledice bile preteške jer bi EHF sigurno na neko vreme zabranio svim slovenačkim reprezentacijama učestvovanje u svim takmičenjima koja se pod okriljem te organizacije, prenela je Hina.

Uoči utakmica trećeg kola u Grupi C, na vrhu je Makedonija s četiri boda, druga Nemačka ima tri, treća Slovenija jedan, a poslednja Crna Gora je bez bodova. Makedonija i Nemačka su već osigurale plasman u drugi krug, dok će o trećem putniku u Varaždin Slovenija i Crna Gora odlučivati u medjusobnom susretu. Crnoj Gori "igra" samo pobeda, dok je Sloveniji dovoljan i remi.

Utakmica Slovenija – Crna Gora igra se večeras od 20:30.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter