Izvor:
01.02.2018 u 17:31
0

PUTIN UPUTIO IZVINJENJE SPORTISTIMA: Oprostite mi!

Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom susreta sa olimpijcima zatražio je od njih oproštaj jer država nije uspela da ih zaštiti od odluke MOK da im zabrani nastup pod državnom zastavom zbog sumnje u organizovani doping sportista.

Putin je rekao da će se Rusija zalagati za čist sport i da je nastala situacija rezultat mešanja politike.

– Dvostruko teže je kad se sport pomeša s nekim događajima očigledno neprirodnim i tuđim sportu, s politikom ili još sa nečim. Međutim, dvostruko teže je kad se u državi, u ovom slučaju našoj državi, u vezi s tim stvara tako kompleksna javna ocena, čuju se najrazličitija, nekad i protivrečna mišljenja o tome. To stvara teške uslove za postizanje rezultata. Oprostite nam jer nismo mogli da vas zaštitimo od toga – rekao je Putin.

Putin je obećao da će vlasti podržavati sportiste koji nisu mogli da odu na Olimpijske igre:

– Za nas su neke stvari u vezi s tim zaista čudne. Znate, za mnoge od njih je saopšteno da nisu pušteni zbog niza okolnosti koje nisu povezane s dopingom. Tada se postavlja pitanje – protiv čega se borimo? Protiv dopinga ili nečeg drugog?

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Bloomberg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter