Izvor:
18.07.2016 u 20:07
0

GRBIĆEVI ŠAMPIONI STIGLI U BEOGRAD: „Bili smo NAJBOLJI kada je bilo NAJPOTREBNIJE“

Najbolji srpski odbojkaši, pobednici Svetske lige, docekani su danas na aerodromu NIkola Tesla ovacijama i poviucima "Šampioni, šampioni". Izabranike selektora Nikole Grbića, koji su u finalu "pregazili" Brazil 3:0, pozdravili su mnogobrojni navijaci, kao i članovi njihovih porodica.

Još se nisu slegli utisci, teško je izaći iz stanja maksimalne koncentracije i preći u euforiju. Potrebno je vreme da se emocije slegnu, procesuiramo sva dešavanja i uživamo u zasluženom uspehu – rekao je selektor Grbić Tanjugu po dolasku na beogradski aerodrom.

Srpski odbojkaši u Krakovu su iz šestog pokušaja u finalima došli do prvog trofeja Svetske lige.

Ne sećam ko je pobedio Brazil sa 3:0, a kamoli u finalu. Dominirali smo tokom celog meča, trijumf nije dolazio u pitanje, samo na terenu nismo bili toga svesni. Bili smo najbolji kada je bilo najpotrebnije, momci su ostavili srce na terenu.

Grbić priznaje da mu je bilo potrebno nekoliko sekundi da shvati da su prvaci, posle pobedničkog poena.

Potrebne su mi bile dve ili tri sekunde da dođem sebi, samo sam stisnuo pauzu. Nije bilo euforije, možda bi se to desilo da je bilo neizvesnije – poručio je legendarni odbojkaš, sada uspešan i kao selektor.

On je istakao da žali za Olimpijskim igrama u Riju i dodao da je sistem loš jer neće igrati jedna od najboljih selekcija.

Žal je uvek prisutan. U januaru nismo bili neznalice ili nesposobnjakovići, kao ni što sada ne mislimo na da nam nema ravnih. Tada nismi imali pravo na kiks i popravku, a postojali su problemi sa povredama. Ovo je prvi put da se kvalifikacije za OI ovako organizuju i nadam se poslednji. Turnir gubi izostankom ovakve ekipe – zaključio je Grbić.

Tanjug
Foto: Odbojkaški savez Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter