Izvor:
26.02.2018 u 00:49
0

TRKA ZA EVROPSKO ZLATO: Španovićeva treća u Glazgovu!

Na poslednjem mitingu iz serije svetskog dvoranskog tura najbolja srpska atletičaka Ivana Španović osvojila je treće mesto skokom od 6,81metara.

U dogovoru sa trenerom Obradovićem, evropska šampionka je skakala samo tri serije: u prvom pokušaju odličnih 6,81m, prestup u drugoj i 6,67m u trećoj seriji.

Španovićeva je osvojila dodatnih pet bodova i ovo takmičenje završava kao drugoplasirana sa ukupno 20 bodova, samo jedan poen manje od Nemice Sostune Moguenare koja slavi kao pobednica tura sa 21 bodoom, dok se na trećem mestu nalazi Malaika Mihambo sa 10 bodova. Danas u Glazgovu pobedila je Šveđanka Kadi Sanjia sa 6,92m što je i novi nacionalni rekord Švedske.

Kao što smo i najavili Ivana je skakala samo tri serije, tako da smo se držali plana i zadovoljan sam njenim nastupom. Nismo hteli da sa dodatnim skokovima jurimo bolji rezultat i nagradu i na taj način da bilo šta da rizikujemo jer ono najvažnije nas očekuje za tačno nedelju dana, izjavio je trener Obradović.

Ovo je bilo poslednje takmičenje pred nastup na svetskom prvenstvu u dvorani koje se održava u Birmingemu od 1-4.marta.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter